180 g nisujahu
0,5 tl soola
100 g külma võid
1-2 sl külma vett
Täidis:2 muna
1,5 dl piima
soola ja musta pipart
2-3 šalottsibulat
2 pirni
180 g kitsejuustu (nn halgu)
Valmista esmalt põhi. Sega köögikombainis jahu ja sool, siis lisa külmad võikuubikud ning töötle tainas ühtlaseks puruks. Lisa lusikatäis külma vett ja suru tainas palliks.
Rulli tainas küpsetuspaberil lahti ja vooderda sellega 24 cm läbimõõduga ümmarguse pirukavormi või 12 cm x 30 cm pikliku pirukavormi (fotol) sisse. Pane tainas 30 minutiks külmkappi ootama.
Kuumuta ahi 200 °C. Eelküpseta pirukapõhja 15 minutit, kuni see on kergelt kuldne.
Koori sibul, lõika viiludeks. Lõika pirnid viiludeks. Lõika kitsejuust u 5 mm paksusteks viiludeks. Vispelda munad ja piim omavahel, maitsesta soola-pipraga. Jaota sibularattad eelküpsetatud pirukapõhjale, sellele laota pirniviilud ja puista peale tüümian. Kõige peale laota kitsejuustuviilud.
Kalla ettevaatlikult peale muna-piimasegu, nii et see valguks täidise vahele. Küpseta 200-kraadises ahjus veel 30 minutit, kuni täidis on hüübinud ja juustuviilud kergelt kuldne.
Lase pirukal enne serveerimist jahtuda.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Pirnipirukas kitsejuustuga
Mõnus magusa ja soolaka kooslus.