Täidetud kabatšokid

Hakklihaga täidetud tervislik ja soodsa hinnaga õhtusöök kogu perele, maitsev pealekauba. Kasuta meelepärast hakkliha - nt "Rakvere hakkliha" või "Kodust hakkliha". Ka kuivatatud ürdisegudega annab rooga iga kord veidi teistsuguseks teha.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl õli

1 hakitud sibul

1 küüslauguküüs

1 sl meelepärast kuivatatud ürdisegu -

näiteks pitsamaitseainet või Herbes de Provence'i segu

400 g "Rakvere hakkliha" või "Kodune hakkliha"

800 g ehk 2 x 400 g purki konservitud purustatud tomatit

soola ja musta pipart

1 kabatšokk (u 1 kg) või ülekasvanud rullkõrvits

4 sl riivsaia

4 sl riivitud parmesani

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C. Haki sibul, purusta küüslauk, lõika kabatšokk u 4 cm paksusteks viiludeks.

Kuumuta õli suurel praepannil. Lisa sibul, küüslauk ja 2 tl kuivatatud ürdisegu ning prae tasasel tulel umbes 3 minutit, kuni sibul pehmenema hakkab.

Lisa hakkliha ning prae pidevalt segades, kuni hakkliha on kergelt pruunistunud.

Lisa konservitud purustatud tomatid ja kuumuta veel 5 minutit.

Uurista kabatšokilõikudesse süvendid ning laota kabatšokid sobiva suurusega ahjuvormi. Jaota hakklihasegu kabatšokkidele (kui hakklihasegu üle jääb, siis see tõsta ühtlase kihina vormi peale lihtsalt). Kata vorm fooliumiga ning küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.

Sega ülejäänud kuivatatud ürdisegu riivitud parmesani juustu ning riivsaiaga. Võta vormiroog ahjust välja, puista purusegu ühtlase kihina vormiroa peale.

Küpseta ahjus veel 10 minutit, kuni purusegu on krõbe ja kabatšokid kenasti pehmed.

Nipid ja soovitused:

  • Kui kabatšokis on väga palju seemneid, võid selle väljauuristatud osa lihtsalt minema visata. Kui seemneid väga palju pole, võid segu läbi praadida ja kasutada hiljem kas supi tegemiseks või nt kartulipudru pehmendamiseks.
  • Kui Sul on väiksemad rullkõrvitsad, siis lõika need hoopis pikkupidi pooleks, uurista seemned ja säsi välja ning täida saadud "lootsikud" hakklihaseguga. 

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse

LISA KOMMENTAAR

Katrin V. @ FB
postitatud 09.08.2012 09:23

nii, saime valmis aga ma ei tea kas kabatšokk oli jäme või mis aga meil jäi see täidise ümbris magedaks ja muidugi küüslauku oli meie maitse jaoks vähe aga seda saab ise oma maitse järgi lisada. Muidu oli maitsev.

leyvi
postitatud 14.08.2013 11:55

Mina olen suvikõrvitsat(kabatsokki)5minutid kerges soolvees keetnud.

Margit R @ FB
postitatud 14.08.2013 16:56

Ma just realiseerisn lõunaks ühe hiiglase antud retsepti järgi - väga maitsev ja ..kiideti kõrgelt :) Nad näevad niiviisi rattana ka väga ilusti serveeritavad välja - lust jagada!

Kadri O @ FB
postitatud 15.08.2013 15:25

Väga maitsev sai, oodatust isegi parem :) Kuna kodus purutatud tomatit polnud siis tükeldasin tavalise tomati ning lisasin ketsupit. Tulevikus teen kindlasti veel, retsept välja prinditud.

zweetangel
postitatud 23.03.2017 22:27

Sai proovitud, väga maitsev oli :)

Ilse
postitatud 29.08.2017 19:40

Täidis kõik kõrvitsatesse ei mahtunud ja siis sokutasin selle ka kõrvitsate vahele ja tegelikult nii vist ongi õigem. Väga maitsev sai igaljuhul ja see täidis söödi esimesena ära.

Ilse
postitatud 29.08.2017 19:41

Maitsestamiseks kasutasin oma aias kasvanud kuivatatud punet.