1 sl õli
1 hakitud sibul
1 sl meelepärast kuivatatud ürdisegu -
näiteks pitsamaitseainet või Herbes de Provence'i segu
400 g (kodust) hakkliha või kalkunihakkliha
800 g ehk 2 x 400 g purki konservitud purustatud tomateid
soola ja musta pipart
1 kabatšokk (u 1 kg) või ülekasvanud rullkõrvits
4 sl riivsaia
4 sl riivitud parmesani
Kuumuta ahi 200 C. Haki sibul, purusta küüslauk, lõika kabatšokk u 4 cm paksusteks viiludeks.
Kuumuta õli suurel praepannil. Lisa sibul, küüslauk ja 2 tl kuivatatud ürdisegu ning prae tasasel tulel umbes 3 minutit, kuni sibul pehmenema hakkab.
Lisa hakkliha ning prae pidevalt segades, kuni hakkliha on kergelt pruunistunud.
Lisa konservitud purustatud tomatid ja kuumuta veel 5 minutit.
Uurista kabatšokilõikudesse süvendid ning laota kabatšokid sobiva suurusega ahjuvormi. Jaota hakklihasegu kabatšokkidele (kui hakklihasegu üle jääb, siis see tõsta ühtlase kihina vormi peale lihtsalt). Kata vorm fooliumiga ning küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.
Sega ülejäänud kuivatatud ürdisegu riivitud parmesani juustu ning riivsaiaga. Võta vormiroog ahjust välja, puista purusegu ühtlase kihina vormiroa peale.
Küpseta ahjus veel 10 minutit, kuni purusegu on krõbe ja kabatšokid kenasti pehmed.
Pildid tegid Juta Kübarsepp ja Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
nii, saime valmis aga ma ei tea kas kabatšokk oli jäme või mis aga meil jäi see täidise ümbris magedaks ja muidugi küüslauku oli meie maitse jaoks vähe aga seda saab ise oma maitse järgi lisada. Muidu oli maitsev.
Mina olen suvikõrvitsat(kabatsokki)5minutid kerges soolvees keetnud.
Ma just realiseerisn lõunaks ühe hiiglase antud retsepti järgi - väga maitsev ja ..kiideti kõrgelt :) Nad näevad niiviisi rattana ka väga ilusti serveeritavad välja - lust jagada!
Väga maitsev sai, oodatust isegi parem :) Kuna kodus purutatud tomatit polnud siis tükeldasin tavalise tomati ning lisasin ketsupit. Tulevikus teen kindlasti veel, retsept välja prinditud.
Sai proovitud, väga maitsev oli :)
Täidis kõik kõrvitsatesse ei mahtunud ja siis sokutasin selle ka kõrvitsate vahele ja tegelikult nii vist ongi õigem. Väga maitsev sai igaljuhul ja see täidis söödi esimesena ära.
Maitsestamiseks kasutasin oma aias kasvanud kuivatatud punet.
Täidetud kabatshokk oli positiivne üllatus kogu perele!
Täidetud kabatšokid
Hakklihaga täidetud tervislik ja soodsa hinnaga õhtusöök kogu perele, maitsev pealekauba. Kuivatatud ürdisegudega annab rooga iga kord veidi teistsuguseks teha.