Imelihtne krevetisalat

Rootsipärane lihtne krevetisalat (räksallad), mis sobib hästi niisama salatiks kui ka nt röstitud saia peale.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g puhastatud keedetud krevette (nt Marine kooritud keedetud krevetid)

1 hakitud punane sibul soovi korral

1-2 dl majoneesi

1 dl hakitud värsket tilli

0.5 sidrunit

1 tl mahedat paprikapulbrit

0.25 tl jahvatatud valget pipart

Valmistamine

Kui kasutad külmutatud krevette, siis pane need eelmisel õhtul külmkappi sulama. Kurna sõelal, suru käte vahel kergelt kuivemaks. Marinaadis krevetid tõsta lihtsalt sõelale korralikult nõrguma.

Pane soovi korral mõned kenamad krevetid kaunistuseks kõrvale.

Sega kausis majonees, hakitud till. Maitsesta sidrunimahla, paprikapulbri ja (valge) pipraga. Lisa korralikult nõrutatud krevetid (ja sibul) ning sega kõik komponendid läbi.

Tõsta salat serveerimiskaussi, kaunista krevettide ja tillioksaga. Serveeri kohe või kata salatikauss toidukilega ja lase paar tundi külmkapis maitsestuda.

Tee ise:

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 23.07.2012 09:10

Lihtne teha ja mõnus vaheldus klassikalisele kartulisalatile. HInna poolest muidugi veidi rahakotivaenulikum, nii et pigem sobib väiksemale seltskonnale pakkumiseks.

Bluefin
postitatud 12.02.2013 15:23

Mina lisan tükeldatud avokaadot, paprika ja valge pipra asemel panen tšillit ja veidi küüslauku. Imehää:)

Triin28
postitatud 01.01.2014 17:46

Tavaliselt lisan paar keedumuna ka juurde, siis sobib hästi saia peale. Väga maitsev.

Mann
postitatud 02.07.2016 14:10

Soovitan hakkida juurde ka redist, annab mõnusa krõmpsuva tulemuse ning suts sinepit.

Astrid Tomišinets
postitatud 08.04.2017 09:14

Kui vaid jõuaks nii palju krevette osta kui neid sööks!