Selle retsepti inspiratsiooniks on Jose Pizarro (Brindisa, London) retsept populaarse Hispaania külmsupi valmistamiseks. Nagu ikka, olen seda aja jooksul veidi enda maitse järgi kohandanud :)
Pese tomatid ja kurk, lõika suurteks tükkideks. Koori sibul, tükelda. Koori küüslauguküüs. Pane kõik köögiviljad kannmikserisse või köögikombaini ning töötle ühtlaseks püreeks.
Sega juurde oliiviõli, maitsesta äädika, soola ja pipraga.
Serveeri kohe või pane külmkappi ootele. Supp säilib külmkapis kenasti paar päeva.
Fotol on tomatisupp esimene, taamal on kurgi-keefirisupp. Pildi tegi Juta Kübarsepp, retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2013. a. augustinumbris.
Minu esimene gazpacho koduaia kraamist. Panin ka ühe paprika lisaks ja maitserohelist. Kuidagi liiga plass tundus maitse ja esimese hooga oli sibula maitse liiga tunda, kuigi panin vaid kaks imetillukest sibulat. Tomatiseemned jäid ka liiga tunda, kuigi see eriti ei häirinud. Ehk läheb pärast seismist paremaks. Samas, ega ta halb ei olnud, sõin hea meelega :)
Gazpacho ehk külm tomatisupp
Selle retsepti inspiratsiooniks on Jose Pizarro (Brindisa, London) retsept populaarse Hispaania külmsupi valmistamiseks. Nagu ikka, olen seda aja jooksul veidi enda maitse järgi kohandanud :)