Gazpacho ehk külm tomatisupp

Selle retsepti inspiratsiooniks on Jose Pizarro (Brindisa, London) retsept populaarse Hispaania külmsupi valmistamiseks. Nagu ikka, olen seda aja jooksul veidi enda maitse järgi kohandanud :) 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg küpset tomatit

1 väiksem kurk

1 väiksem sibul

1 väike küüslauguküüs

3 sl külmpressitud oliiviõli

1 sl šerriäädikat või veiniäädikat

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pese tomatid ja kurk, lõika suurteks tükkideks. Koori sibul, tükelda. Koori küüslauguküüs. Pane kõik köögiviljad kannmikserisse või köögikombaini ning töötle ühtlaseks püreeks. 

Sega juurde oliiviõli, maitsesta äädika, soola ja pipraga.

Serveeri kohe või pane külmkappi ootele. Supp säilib külmkapis kenasti paar päeva. 

Fotol on tomatisupp esimene, taamal on kurgi-keefirisupp. Pildi tegi Juta Kübarsepp, retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2013. a. augustinumbris.

 

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 29.08.2013 22:05

Minu esimene gazpacho koduaia kraamist. Panin ka ühe paprika lisaks ja maitserohelist. Kuidagi liiga plass tundus maitse ja esimese hooga oli sibula maitse liiga tunda, kuigi panin vaid kaks imetillukest sibulat. Tomatiseemned jäid ka liiga tunda, kuigi see eriti ei häirinud. Ehk läheb pärast seismist paremaks. Samas, ega ta halb ei olnud, sõin hea meelega :)