Lõika kurk pikuti pooleks ning seejärel kerge nurga all umbes 5 mm paksusteks viiludeks. Murra wakame-ribad väiksemateks tükkideks. Koori sibul, lõika pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks.
Pane kurk, wakame ja sibul suurde kaussi ning sega-mudi käte abil, et kurkidest mahl välja tulema hakkaks ja wakame veidi pehmeneks.
Sega kastmeained omavahel, lisa salatikomponentidele ja sega-mudi veel käte abil.
Nüüd sega soovi korral juurde ribadeks rebitud lumekrabi ning lase salatil enne serveerimist umbes pool tundi maitsestuda (selle aja jooksul peaks wakame sobivalt pehmenema). Sega aeg-ajalt.
Kui tahad salatit kohe serveerida, siis leota esmalt wakame-vetikat külmas vees, kuni see pehmeneb. Siis suru kuivaks ja lõika väiksemateks tükkideks. Sega ülejäänud ainetega ja serveeri.
Wakame-kurgi salat
Jaapani köögist pärit lihtne salat. Makra lisamine ei ole kohustuslik!