Wakame-kurgi salat

Jaapani köögist pärit lihtne salat. Makra lisamine ei ole kohustuslik!

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 pikka kurki

4-5 pikka kuivatatud wakame-vetika riba

1 suur punane sibul või tavaline sibul

1 pakk lumekrabi makrat (soovi korral)

Kaste:

2 sl riisiäädikat

1 sl sojakastet

2 tl suhkrut

Valmistamine

Lõika kurk pikuti pooleks ning seejärel kerge nurga all umbes 5 mm paksusteks viiludeks. Murra wakame-ribad väiksemateks tükkideks. Koori sibul, lõika pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks.

Pane kurk, wakame ja sibul suurde kaussi ning sega-mudi käte abil, et kurkidest mahl välja tulema hakkaks ja wakame veidi pehmeneks.

Sega kastmeained omavahel, lisa salatikomponentidele ja sega-mudi veel käte abil.

Nüüd sega soovi korral juurde ribadeks rebitud lumekrabi ning lase salatil enne serveerimist umbes pool tundi maitsestuda (selle aja jooksul peaks wakame sobivalt pehmenema). Sega aeg-ajalt.


 

Kui tahad salatit kohe serveerida, siis leota esmalt wakame-vetikat külmas vees, kuni see pehmeneb. Siis suru kuivaks ja lõika väiksemateks tükkideks. Sega ülejäänud ainetega ja serveeri.

Pildid: Ilse ja Pille

LISA KOMMENTAAR

Kirsike
postitatud 29.01.2014 11:48

Väga maitsev salat! Poolest kogusest jätkus parasjagu kahele.

Mewsie
postitatud 06.10.2014 23:14

Super! :)