Ajvari-lambalihapirukas

Ajvar on Balkani poolsaarelt pärit pommu-paprikapüree, mis sobib hästi lambahakklihapirukale maitset andma.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Pirukapõhi:

125 g külma võid (lõika kuubikuteks)

180 g nisujahu

2 sl külma vett

Hakklihatäidis:

300 g lambahakkliha

1 sl võid

1 küüslauguküüs

1.5 tl soola

4 muna

2 dl crème fraîche'i

2 dl ajvar-paprikahoidist

3-4 sl hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Sega tainakomponendid köögikombainis kiiresti ühtlaseks. Suru tainas 24 cm lahtikäiva koogivormi põhjale ja külgedele, pane 30 minutiks külma tahenema.

Soojenda ahi 175° kraadini.

Prae lambahakkliha võis. Lisa hakitud küüslauk, maitsesta 1 tl soolaga. Sega läbi.
Klopi muna, crème fraiche, ajvar ja 0,5 tl soola omavahel. Sega hakklihasegu hulka, lisa petersell.

Tõsta hakklihamass pirukavormi, küpseta 175-kraadises ahjus 35-40 minutit.

Serveeri viilutatud tomatiga.

Retsept on mugandatud Rootsi ajakirjast Allt om Mat (Lammfärspaj med ajvar).
LISA KOMMENTAAR