Ahven escovich-kastmes

Jamaika-pärane viis terve kala valmistamiseks. Sobib hästi nt roogitud meriahven või huntahven.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 umbest kilost roogitud huntahvenat või meriahvenat

meresoola ja musta pipart

0.5 laimi

4 tüümianioksa

2 talisibulat

1 Scotch bonnet või habanero tšilli

2 sl oliiviõli + veel veidi panni õlitamiseks

3 erivärvilist paprikat (roheline, kollane ja oranž)

1 punane sibul õhukeste viiludena

1 sl õunaäädikat

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 kraadini.

Eemalda tšillidelt seemned; lõika tšilli ribadeks. Eemalda paprikatelt seemned, lõika paprikad ribadeks.

Maitsesta kalad seest soola, pipra ja laimimahlaga. Aseta mõlema kala sisse 2 tüümianioksa, 1 talisibul ja veerand tšillikauna. Tee kala külje peale 3 sisselõiget, maitsesta kalad väljast soola-pipraga.

Aseta kalad kergelt õlitatud fooliumiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni kala on küps.

Samal ajal valmista escovitch-kaste. Kuumuta õli 30 cm suurusel praepannil mõõdukalt tugeval kuumusel. Lisa tšilli, paprika ja sibul ning kuumuta umbes 5 minutit, kuni köögiviljad on pehmenenud, aga veel kergelt krõmpsud. Tõsta pann tulelt, sega juurde õunaveiniäädikas ja maitsesta soola-pipraga.

Tõsta igale kalale kastet ja serveeri.

Loe veel:

Retsept on USA ajakirjast Saveur (Bass in Escovitch)

LISA KOMMENTAAR