2 umbest kilost roogitud huntahvenat või meriahvenat
meresoola ja musta pipart
0.5 laimi
1 Scotch bonnet või habanero tšilli
2 sl oliiviõli + veel veidi panni õlitamiseks
3 erivärvilist paprikat (roheline, kollane ja oranž)
1 punane sibul õhukeste viiludena
1 sl õunaäädikat
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Eemalda tšillidelt seemned; lõika tšilli ribadeks. Eemalda paprikatelt seemned, lõika paprikad ribadeks.
Maitsesta kalad seest soola, pipra ja laimimahlaga. Aseta mõlema kala sisse 2 tüümianioksa, 1 talisibul ja veerand tšillikauna. Tee kala külje peale 3 sisselõiget, maitsesta kalad väljast soola-pipraga.
Aseta kalad kergelt õlitatud fooliumiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni kala on küps.
Samal ajal valmista escovitch-kaste. Kuumuta õli 30 cm suurusel praepannil mõõdukalt tugeval kuumusel. Lisa tšilli, paprika ja sibul ning kuumuta umbes 5 minutit, kuni köögiviljad on pehmenenud, aga veel kergelt krõmpsud. Tõsta pann tulelt, sega juurde õunaveiniäädikas ja maitsesta soola-pipraga.
Tõsta igale kalale kastet ja serveeri.
Retsept on USA ajakirjast Saveur (Bass in Escovitch)
Ahven escovich-kastmes
Jamaika-pärane viis terve kala valmistamiseks. Sobib hästi nt roogitud meriahven või huntahven.