450 g kuivatatud soolaturska (bacalhau, bacalao)
2 sl maisiõli
1 sl värskeid tüümianilehti
1 suur sibul
1 tomat
1 roheline ja 1 punane paprika
0.5 Scotch bonnet või habanero tšillit
2 õhukeselt viilutatud talisibulat
540 g purk konservitud akit (loputa ja nõruta)
soola ja musta pipart
Pane soolatursk 2-liitrisesse potti, kalla peale nii palju külma vett, et kala oleks 5 cm vee all. Kuumuta tugeval tulel keemiseni ning keeda 20 minutit. Nõruta, pane uuesti potti ja korda keetmist-nõrutamist veel 2 korda. Pane siis nõrutatud kala kaussi ning suru kahvliga tükkideks.
Eemalda tšillikaunast seemned!
Kuumuta õli 30-cm pannil mõõdukalt tugeval kuumusel. Lisa tüümian, hakitud küüslauk, sibul, tomat, paprikad ja tšilli. Prae pidevalt segades umbes 10 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.
Lisa tursk, hakitud talisibul, nõrutatud aki. Kuumuta umbes 5 minutit, hästi õrnalt segades, et tursk ja aki väga katki ei läheks.
Maitsesta soola-pipraga.
Retsept on USA ajakirjast Saveur (Ackee-and-Saltfish)
Jamaika ackee & saltfish
"Aki ja soolakala" ehk akipuu viljast ja kuivatatud soolatursast roog on Jamaika rahvusroog