Jamaika ackee & saltfish

"Aki ja soolakala" ehk akipuu viljast ja kuivatatud soolatursast roog on Jamaika rahvusroog

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

450 g kuivatatud soolaturska (bacalhau, bacalao)

2 sl maisiõli

1 sl värskeid tüümianilehti

4 küüslauguküünt

1 suur sibul

1 tomat

1 roheline ja 1 punane paprika

0.5 Scotch bonnet või habanero tšillit

2 õhukeselt viilutatud talisibulat

540 g purk konservitud akit (loputa ja nõruta)

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane soolatursk 2-liitrisesse potti, kalla peale nii palju külma vett, et kala oleks 5 cm vee all. Kuumuta tugeval tulel keemiseni ning keeda 20 minutit. Nõruta, pane uuesti potti ja korda keetmist-nõrutamist veel 2 korda. Pane siis nõrutatud kala kaussi ning suru kahvliga tükkideks.

Eemalda tšillikaunast seemned!

Kuumuta õli 30-cm pannil mõõdukalt tugeval kuumusel. Lisa tüümian, hakitud küüslauk, sibul, tomat, paprikad ja tšilli. Prae pidevalt segades umbes 10 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.

Lisa tursk, hakitud talisibul, nõrutatud aki. Kuumuta umbes 5 minutit, hästi õrnalt segades, et tursk ja aki väga katki ei läheks.

Maitsesta soola-pipraga.

Loe veel:

Retsept on USA ajakirjast Saveur (Ackee-and-Saltfish)

LISA KOMMENTAAR