Ahjupirnid kookoshelbekattega

Donna Hay retsept. Soovi korral paku ahjupirnide kõrvale ka jäätist või vahukoort.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 (Red Anjou) pirni

40 g sulatatud võid

90 g pruuni suhkrut

2.5 dl vett

Kookoshelbekate:

80 g kookoshelbeid

55 g suhkrut

1 munavalge

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C kraadini.

Lõika pirnid pikuti pooleks, eemalda südamik. Laota poolitatud pirnid ahjuvormi, lõikepind ülal. Pintselda sulatatud võiga, puista peale pruuni suhkrut. Kalla vesi ahjuvormi, kata vorm pealt nt fooliumiga kinni.

Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.

Pane kookoshelbed, suhkur ja munavalge kaussi ning sega ühtlaseks. Võta pirnid ahjust välja ning täida süvendid kookoshelbeseguga. Küpseta veel 5-10 minutit, kuni kookosmakroonisegu on kuldne.

Serveeri, ahjuvormi kogunenud leent kasuta magustoidule niristamiseks.

Retsept on mugandatud Austraalia ajakirjast Donna Hay Magazine, issue 58 (Baked macaron pears). Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 31.10.2015 12:31

Magusad. Parimad kuumalt.