Peedi ja fetajuustutäidisega pikkpoiss

Klassikalise pikkpoisi sisse on peidetud marineeritud peet ja fetajuust. Need ja kasutatud maitseained annavad hakklihapätsile kergelt vahemerepärase maitsenüansi.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 dl riivsaia

2 dl vett

1 sibul

1 küüslauguküüs

praadimiseks õli

500 g sea- ja veisehakkliha

1 muna

1 tl soola

0.5 tl musta pipart

1 tl pitsamaitseainet (soolavaba!)

Täidis:

1 dl hakitud marineeritud peeti

50 g fetajuustu

Valmistamine

Sega riivsai 2 dl veega ja jäta hetkeks paisuma.

Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta pannil veidi õli ja prae sibul ja küüslauk läbipaistvaks.

Sega kõik ained ühtlaseks tainaks. Vormi poolest hakkmassist pätsike, tee sellesse süvend. Lao süvendisse marineeritud peet, pudista peale feta. Tõsta peale ülejäänud hakkmass. Mätsi küljed ja otsad korralikult kinni, et täidis küpsemise ajal välja ei voolaks.

Tõsta hakklihapäts küpsetuspaberiga vooderdatud vormi või ahjuplaadile.

Küpseta 200-kraadises ahjus 45-60 minutit.

Mari-Liis Iloveri retsept ilmus ajakirjas "Tiiu" jaanuaris 2012. Pilt on ka Mari-Liisi tehtud :)

LISA KOMMENTAAR

mimmu
postitatud 03.01.2013 07:03

Väga maitsev ja lihtne küpsetada. Teen kindlasti veel ning proovin siis ka köömneid lisada. :)

katikoplime
postitatud 02.06.2016 17:42

Väga mõnus ja maitsev. Soovitan soojalt!!!

Merle Aruoja
postitatud 15.10.2017 17:22

Pille, mis arvad, kas marineeritud peedi asemel riivitud keedupeet ka sobida võiks fetaga pikkpoisi sisse panna?

Merle Aruoja
postitatud 15.10.2017 21:32

Tuli väga hea välja. Taas kord väga lihtne ja perfektne retsept, mis õnnestub 100%.

Pille
postitatud 17.10.2017 10:55

Imetore, Merle :)