1 dl riivsaia
2 dl vett
1 sibul
praadimiseks õli
500 g sea- ja veisehakkliha
1 muna
1 tl soola
0.5 tl musta pipart
1 tl pitsamaitseainet (soolavaba!)
Täidis:1 dl hakitud marineeritud peeti
50 g fetajuustu
Sega riivsai 2 dl veega ja jäta hetkeks paisuma.
Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta pannil veidi õli ja prae sibul ja küüslauk läbipaistvaks.
Sega kõik ained ühtlaseks tainaks. Vormi poolest hakkmassist pätsike, tee sellesse süvend. Lao süvendisse marineeritud peet, pudista peale feta. Tõsta peale ülejäänud hakkmass. Mätsi küljed ja otsad korralikult kinni, et täidis küpsemise ajal välja ei voolaks.
Tõsta hakklihapäts küpsetuspaberiga vooderdatud vormi või ahjuplaadile.
Küpseta 200-kraadises ahjus 45-60 minutit.
Mari-Liis Iloveri retsept ilmus ajakirjas "Tiiu" jaanuaris 2012. Pilt on ka Mari-Liisi tehtud :)
Väga maitsev ja lihtne küpsetada. Teen kindlasti veel ning proovin siis ka köömneid lisada. :)
Väga mõnus ja maitsev. Soovitan soojalt!!!
Pille, mis arvad, kas marineeritud peedi asemel riivitud keedupeet ka sobida võiks fetaga pikkpoisi sisse panna?
Tuli väga hea välja. Taas kord väga lihtne ja perfektne retsept, mis õnnestub 100%.
Imetore, Merle :)
Peedi ja fetajuustutäidisega pikkpoiss
Klassikalise pikkpoisi sisse on peidetud marineeritud peet ja fetajuust. Need ja kasutatud maitseained annavad hakklihapätsile kergelt vahemerepärase maitsenüansi.