2,5 dl beluuga või Puy läätsesid
7,5 dl kuuma köögiviljapuljongit (võib olla kuubikust)
pool väiksemat punast kapsast
2 suurt ja mahlast apelsini
Salatikaste:3 sl külmpressitud oliiviõli
1 sl (valget) palsamiäädikat
väike kimp peterselli (u 1 dl hakitult)
soola ja musta pipart
Pane läätsed puljongisse keema. Keeda umbes 15 minutit, siis lase läätsedel keeduvees jahtuda.
Samal ajal lõika punane kapsas õhukesteks ribadeks. Koori apelsinid ja lõika tükkideks (ehk "fileeri").
Sega kastmeained omavahel.
Sega kausis (vajadusel nõrutatud) läätsed, kapsaribad ja apelsinisegmendid. Nirista peale salatikaste, sega kergelt läbi ja serveeri.
Idee Rootsi ajakirjast Lantliv Mat & Vin, 9/2011
Läätsesalat apelsini ja punase kapsaga
Mõnus ja maitsev läätsesalat, sobib oma värviküllasuse pärast ka selvelauale.