2-3 "plaati" munanuudleid
500 g tükk lõhefileed
1.5 l kalapuljongit
2 väikest punast tšillikauna
2-3 cm jupp värsket ingverijuurt
4-5 talisibulat
paar lusikatäit sojakastet
kimp värsket koriandrit
2 sektoriteks lõigatud laimi
Keeda nuudlid vastavalt pakendi juhistele, siis nõruta ja jaota 2 sügava supikausi vahel.
Kuumuta puljong sügavas pannis keemiseni.
Lõika lõhefilee neljaks ühesuuruseks tükiks. Kui puljong tasakesi podisema hakkab, siis lisa lõhetükid. Kuumuta 2 minutit, siis lisa ribadeks lõigatud tšilli, peenelt hakitud ingver, viilutatud talisibulad ja veidi sojakastet. Kuumuta tasasel tulel veel umbes 3 minutit, kuni lõhe on läbi küpsenud.
Tõsta lõhetükid nuudlitele, siis jaota leem kaussidesse.
Kaunista koriandrilehtedega, pigista peale veidi laimimahla. Iga sööja võib sojakastet veel juurde panna.
Vaata ka teisi ramen-retsepte Nami-Namis.
Ramen nuudliroog lõhega
Ramen nuudliroog on küll hiina päritolu, ent pigem populaarne hoopis Jaapanis.
(NB! Üsna mahedamaitseline versioon, meeldib väga ka väikestele lastele :)