Ramen nuudliroog lõhega

Ramen nuudliroog on küll hiina päritolu, ent pigem populaarne hoopis Jaapanis.

(NB! Üsna mahedamaitseline versioon, meeldib väga ka väikestele lastele :)

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2-3 "plaati" munanuudleid

500 g tükk lõhefileed

1.5 l kalapuljongit

2 väikest punast tšillikauna

2-3 cm jupp värsket ingverijuurt

4-5 talisibulat

paar lusikatäit sojakastet

kimp värsket koriandrit

2 sektoriteks lõigatud laimi

Valmistamine

Keeda nuudlid vastavalt pakendi juhistele, siis nõruta ja jaota 2 sügava supikausi vahel.
Kuumuta puljong sügavas pannis keemiseni.

Lõika lõhefilee neljaks ühesuuruseks tükiks. Kui puljong tasakesi podisema hakkab, siis lisa lõhetükid. Kuumuta 2 minutit, siis lisa ribadeks lõigatud tšilli, peenelt hakitud ingver, viilutatud talisibulad ja veidi sojakastet. Kuumuta tasasel tulel veel umbes 3 minutit, kuni lõhe on läbi küpsenud.

Tõsta lõhetükid nuudlitele, siis jaota leem kaussidesse.

Kaunista koriandrilehtedega, pigista peale veidi laimimahla. Iga sööja võib sojakastet veel juurde panna.

Vaata ka teisi ramen-retsepte Nami-Namis.

LISA KOMMENTAAR