Ahjukana maapirnidega

Fotol olev roog valmis kondi ja nahaga kanakintsudest, ent võid ka lihtsalt terve kana tükkideks lõigata või kasutada näiteks poolkoibi või terveid koibi.

Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1,5 kg kanatükke

soola ja musta pipart

3 sl oliiviõli

1 sidrun

5-6 küüslauguküünt

500 g maapirne

6 väiksemat sibulat

2 sl värsket tüümiani e. aed-liivateed

1 tl roseepiprateri

2 dl kuiva valget veini või kanapuljongit

Valmistamine

Maitsesta kanatükid korralikult soola ja pipraga, nirista peale veidi õli ja tõsta suurele ahjupannile. Küpseta 220-kraadises ahjus 30 minutit.

Pese maapirnid hoolega, vajadusel koori. Lõika ampsusuurusega tükkideks. Koori sibulad, lõika sektoriteks. Koori küüslauguküüned. Lõika sidrun neljaks sektoriks, seejärel õhukesteks viiludeks. 

Võta kana ahjust välja, säti maapirnid, sibul, küüslauk ja sidrun kanatükkide ümber. Lisa vein või puljong. Pane uuesti ahju ja küpseta veel umbes 45 minutit või kuni kana on küps ja köögiviljad kenasti kuldsed.

Serveeri.

Loe veel:

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

raili
postitatud 06.12.2012 12:17

Lisasin ühe porgandi, serveerisin pere aedviljakartlikumatele spagettidega. Abikaasa, kes tavaliselt selliseid toite ei armasta, võttis teise taldrikutäie. Maitses üllatavalt hästi.