Õhukesed pannkoogid ehk krepid ehk ülepannikoogid

Väga mõnus õhukeste ülepannikookide retsept. Sulavõi võid taina hulka segada, siis ei pea pannile võid või õli lisama.

Korraliku pannkoogipanni ja muu tainateoks vajaliku leiate kauplusest Apelsin (Tallinnas Järve ja Rocca al Mare keskuses, Rakveres Vaala keskuses).

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 muna (M või L)

60 g suhkrut (3/4 dl)

200 g nisujahu (3,3 dl)

näpuotsaga soola

5 dl piima

50 g sulatatud võid

Valmistamine

Klopi munad suhkruga lahti, sega juurde jahu, piim ja näpuotsaga soola ning sega ühtlaseks. Viimasena lisa juurde sulavõi, sega läbi. 

Kuumuta suur pann, lisa sobiv kogus tainast* ja küpseta paar minutit keskmisel kuumusel, kuni pannkook on altpoolt kaunilt kuldne. Keera ringi ja küpseta ka teiselt poolt.

Nipid ja soovitused:

  • Eriti mugav on kasutada spetsiaalset pannkoogipanni.
  • Meie tõstame suure kulbitäie tainast ühte panni serva, siis keerame-kallutame panni, nii et tainas valguks ühtlase õhukese kihina laiali. Tulemuseks on hästi ilusad ümmargused pannkoogid.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Vernanda
postitatud 30.07.2011 10:07

esialgu tundus taigen isegi pisut paksuvõitu (panin piima 2,5 dl), ja tavaliselt ma nii palju suhkrut ka ei pane, aga tulemus oli nagu päris. mis mulle eriti meeldis oli see, et praadimisel ei olnud vaja enam õli pannile panna. mis sa hing veel pühapäeva hommikul ihkad?!?

Malle M. @ FB
postitatud 08.07.2012 20:25

hommikusöögiks olid täna needsamad krepid maasika ja vahukoorega :)

huviline
postitatud 03.10.2012 15:45

Aga kui soovin teha soolase kattega kreppe, kas siis lihtsalt suhkrut ei pane või peab teistsugune retsept olema?

Keegi☺
posted on 14.01.2017 12:05

Jäta jah lihtsalt suhkur lisamata... Saad väga head maitseta pannkoogid millest saad enda vajaduse järgi, kas soolase või magusa pannkoogi teha...

Jänku Juta
posted on 04.03.2017 07:00

Yleyldse mina tainasse suhkrut ei pane kuna moos on ju ise magus. Ja poole liitri piima ma panen 3-muna☺

MELANIE MELZAR
posted on 17.04.2017 08:23

Ok...

Üks inimene keda sa ei tea
posted on 28.11.2018 19:04

Keegi☺, ma ei tea kas sa mõtlesid sarkasmiliselt, aga see kõlab natuke sarkasmiliselt...

Hexy
postitatud 04.02.2013 21:33

Pisut paksuvõitu tõesti, aga muidu oli hea

Üks inimene keda sa ei tea
posted on 28.11.2018 19:06

Kui sa näeksid minu kõhtu, siis sa võiksid öelda ´pisut´ paksuvõitu. ;-;

Merleli
postitatud 29.09.2013 21:06

Pille, aitäh, väga head tulid! Ma pole aastaid vist ise teinud, see meie peres mehe teema olnud. Seni ei ole me magusaid teinud, aga nende puhul tundub täitsa okei see magusus...

Julia
postitatud 15.03.2015 12:20

Esmest korda mina õnnestusin! Aitäh hea ja kerge retsepti eest :)

Annika
postitatud 10.09.2015 22:43

Ülimõnusad ja õhulisedpannkoogid tulevad! Suhkrukogust olen vähendanud, aga muidu....ideaalne retsept!!!

Gaily
postitatud 03.10.2015 11:47

Minu kodus ongi ainult õhukesed ja magusad pannkoogid aksepteeritud. Mullemeeldib lisaks panna taigna sisse ka veidi kaneeli ja piima osas teen 50:50 mulliveega. Jäävad eriti õhukesed ja õhulised.

epp
postitatud 04.10.2015 10:24

Ma olen alati arvanud, et mis neid pannkooke siis teha on. Muna, piima ja jahu ja ongi valmis. Aga täna hommikul pidin ma seda retsepti proovima ja maailma parim idee on see, et või on juba sees :D Ja pannkoogid on ka mõnusad ja krõbedad. Kiidan heaks ja kuna lapsele väga pannkoogid meeldivad siis hakkangi selle retsepti järgi toimetama :)

Tamara
postitatud 04.10.2015 10:59

Järgmine pühäpäev proovin kindlasti,siis lapselaps mu juures...täna tavalised ülepannukad plaanis...

Mina
posted on 04.10.2015 15:07

laisa inimesena ei viitsi mina hommikuti kaalu kasutada, panen 4 muna kohta 2 cup jahu ja 3 cup piima, samuti suhkrut, soola võid ja tulevad väga head.

kaz
postitatud 30.12.2015 19:07

Väga mõnusad! Pärast kunagisi ebaõnnestumisi ei olnud ma aastaid julgenud ülepannikooke ette võtta (kuigi niisama pannkooke küpsetan heal juhul korra nädalas), aga nami-nami retseptidele võib ju kindel olla, ja nii ma tegemise ette võtsingi. Ja tulid välja!!! Nüüd on pühapäevahommikuteks kaks varianti, mille vahel valida :)

kiki miki
posted on 05.02.2018 14:19

Minu arust liiga magusad

Ei keegi
posted on 28.09.2018 13:14

Lololo

Foo
postitatud 16.01.2016 11:47

Plusspunktid ka minu poolt - tulevad õhukesed ja tänu võile servadest krõbedad. Moosiga söömiseks võib tõesti suhkrukogust veidi vähendada. Kui aega on, või lasta taignal enne segamist kuni tunni külmkapis seista. Küpsetamisel kasutan mõnikord seda nippi, et valan pannile suure kulbitäie tainast, keerutan selle kähku laiali ning kallan koheselt ülejäänud taigna tagasi kaussi. See eeldab vedelat tainast ja pannkoogile tekib "saba" taha, aga tulemus on just õige suuruse ja paksusega.

Anna
posted on 10.02.2019 16:07

Lahe ma tahan ka pöörata nii nagu Pipi

Kaare
postitatud 06.03.2016 09:48

Väga head pannkoogid! Ümber pööran nii nagu Pipi, õhku visates :)

Merle
postitatud 13.03.2016 09:28

Viimasel ajal teen pannukaid kookosrasva kasutades, annab mônusa kookose meki.

Egle
postitatud 13.03.2016 09:54

Minul tuli tainas pigem hoopis vedelavõitu.

Mees
posted on 08.05.2016 09:41

Esimest korda katsetasin kreppe ja kohe õnnestusid - hea retsept! Naisele-lastele meeldisid kah, väike emadepäeva üllatus :) Suhkrut panin vähem (0,5 dl), järgmine kord veelgi vähem ja näpuotsaga soola kah. Igal juhul soovitan!

Liis
postitatud 26.05.2016 21:25

Aitäh, peaaegu kõige tavalisem ja maitsvam retsept.

Eve
postitatud 28.05.2016 13:37

Lisan alati soola, suhkrut ei lisa

jalsjdlkdls
posted on 07.01.2017 14:11

Suhkrut peab ka lisama

Mann
posted on 22.01.2017 09:38

Ei pea, ei lisa kunagi suhkrut. Magususe jaoks on hiljem moos või mesi koogi peal.

Liivi Seling
postitatud 30.05.2016 16:37

Meie pere lemmikud, parimad pannkoogid ja ilma rasvaineta saab küpsetada Delimano Ceramica Intenso pannkoogipanniga!

Piretike
postitatud 30.05.2016 19:36

Need on ainukesed pannkoogid mida mul poeg sööb :)

Kardemon
postitatud 30.05.2016 20:47

Ideaalsed. Sööme neid igal laupäeval. Sisse keerame lõhet ja toorjuustu :) Ei mingit moosi.

Viktorija Mikutaite
postitatud 11.06.2016 15:50

Tütar avastas seda retsepti, nüüd muid pannkooke ei teegi enam - nii hea retsept!

Tiina Arusoo
postitatud 12.06.2016 10:45

Parim pannkoogiretsept mida teinud olen. :)

Aigar
postitatud 12.06.2016 10:54

Minu kadunud vanaema pannkoogiretsept on päris vastupidine. Pannil tuleb korralik kogussearasva kuumaks ajada ja taigen sinna sisse valada. Kuuma koogi kõige parem osa on kõrgeks paisunud krõbe serv :D

ST
postitatud 25.06.2016 09:19

Ilmselgelt pole tegu kreppidega, vaid omletilaadse-tootega, mis ei kerki. Krepp on õhuke pannkook, see tainas neid igal-juhul ei võimalda.

Pille
posted on 25.06.2016 18:30

ST, tegin täna hommikul selle retsepti järgi topeltportsu ja fotol olevad pannkoogid on sama retsepti järgi tehtud. Eelmistes kommentaarides toodud kiidusõnad ei ole meie poolt välja mõeldud. Alati ei ole retsept süüdi, kui roog ei õnnestu ;)

Signe Pärt
postitatud 10.07.2016 10:30

Ma segan alati pannkoogitainast saumikseriga. Selle retsepti juurde hoiatus - kohutavalt magus! Ma vähendaks suhkrukogust poole võrra :)

Helen Rebane
posted on 10.07.2016 14:07

Haha, ma panen alati juurde :)

Elge Aas
postitatud 10.07.2016 12:04

Lemmikud :)

Merit
postitatud 25.07.2016 14:21

Parim retsept! Piima asemel panin vett, sest meie peres on laktoositalumatust. Kasutasin kookosrasva. Pannkoogid said väga head, aga magusad. Soolase täidise jaoks peaks vähem suhkrut panema. Nipp ümmarguste kookide saamiseks jätab ka servad sirgeks - hea teada pannkoogitordi tegemiseks.

Verx
posted on 15.06.2019 09:10

Mina tegin kookospiimaga (santa maria kreemjas), tulid ka ylihead!

Taavi
postitatud 29.07.2016 11:35

Mitu pannkooki sellest kogusest saab? Tundub nagu kolhoosile

Pille
posted on 29.07.2016 13:26

Taavi, meie teeme oma viieliikmelise pere jaoks (lapsed veel väikesed, 3,5,7) just selle koguse ja üle ei jää kunagi midagi.

Kaare
posted on 09.10.2016 09:26

Panni põhi on mul 20 cm läbimõõduga ja sain 15 õhukest pannkooki. Isegi kui me hommikul neljakesi kõiki ära ei söö, on koogid lõunaks otsas :)

Madli
postitatud 19.09.2016 01:16

Aitäh! Suurepärased koogid. Suhkrut panin ainult 2 tl ning ühe tl ka soola. Nüüdsest mu lemmikretsept pannikate valmistamiseks! :)

alberta
posted on 19.09.2016 09:34

Nõus, mina viimasel ajal pannkoogitaigna sisse üldse suhkrut ei pane, ainult soola, mis on palju olulisem, et see igal juhul sees oleks. Moos on nagunii magus, siis on hea, kui miski seda magusust tasakaalustab.

Kristel Raidla-Talur
postitatud 27.11.2016 10:37

Mitu korda kuus võtame nami-nami lahti, et selle retsepti järgi pannkooke teha!

Pirkid
postitatud 02.01.2017 22:03

Väga tore

Püsiklent
postitatud 04.03.2017 11:12

Oleme sõbrannadega oga hommikul just selle retsepti järgi pannakaid teinud aga täna tulid kuidagi muna maitsega. Paneme nata maasikamoosi ja ongi laupäevahommik sisustatud❤

Kes on autor?
postitatud 14.03.2017 16:41

Ma ei ole kunagi void pannud!what?

Pille
posted on 14.03.2017 17:09

Kas Sa pole kunagi võid pannkoogitainasse lisanud või pole kunagi pannkooke praadides võid kasutanud? Su emotsionaalne küsimus-hõige jääb natuke arusaamatuks, palume täpsustust.

Üks inimene keda sa ei tea
posted on 28.11.2018 19:10

Pille, ma olen oma klassi geenius aga see küsimus-hõige ajab isegi mind segadusse.

Bal Zac
postitatud 09.04.2017 13:09

Hei, aga soola palju panete?

Kairi Narusk
postitatud 10.04.2017 09:25

Selle retsepti järgi tulid pannkoogid tõesti maitsvad, süüdistasin alati panni, et miks mul koogid kunagi välja ei tule, selle retsepti järgi tehes võtsin oma sõnad panni aadressil tagasi :)

Kätlin Tamm
postitatud 10.04.2017 10:41

Need on parimad tõesti.. teeme neid juba pool aastat iga pühapäev ja ikka pole küll saanud :)

Merle Merimaa
postitatud 10.04.2017 11:34

Lihtsad ja tõesti väga pehmed ja maitsvad tulid!

Karin Veski
postitatud 11.04.2017 15:03

Väga soovitan, minu absoluutne lemmik!

MELANIE MELZAR
postitatud 17.04.2017 08:20

Aitäh kes selle retsepti tegi need pannkoogid olid nii head!!!

marelle
postitatud 30.04.2017 17:40

proovisin jargi vaga hea

Brita-Liis
postitatud 17.05.2017 18:04

See oli väga hea nõuanne ja sellest tulid väga head pannkoogid

Destinee
postitatud 02.06.2017 20:46

See oli väga hea ma ise ei osanud pannkooke teha,sest ma laps aga nüüd sai raskest asjast lihtne

Mirjam
postitatud 29.08.2017 10:29

Kasutan alati seda retsepti kuna retseptist saab hästi aru

Re
posted on 03.06.2018 10:28

Mõnele valmistab muna praadimine ka raskusi.. pannkoogist lihtsamat asja vist pole...

Anti
postitatud 13.09.2017 10:03

See on teie retsept... Esialgu panin silmajärgi. Tundega. Läks kõik untsu aga teist korda oma köögi kaaluga. See oli veel hullem.

Pille
posted on 13.09.2017 11:05

Anti, kuidas me aidata saame? Midagi Sa siiski kuskil valesti tegid, sest retsept on tuhandeid kordi läbi testitud ja heaks kiidetud, töötab. Alati ei ole Nami-Nami süüdi, mõnikord võib ka arvutiekraani ja tooli vahel see süüdlane olla ;)

IKS
posted on 25.09.2017 21:37

Pildi pealt väga keeruline midagi põhjapanevat järeldada, aga tundub, et Anti pani liiga palju tainast ühe koogi kohta. Kui liiga palju tainast panna, siis õhukest pannkooki ei saa... Ja lähebki kõrbema ning jääb seest vedel. Harjutamine teeb meistriks. Ära kohe panni nurka viska. PS. Esimene kord tasub ikka retsepti jälgida (välja arvatud see suhkru kogus) ja eks siis ole võimalik katseda nii ja naa pidi ;)

Üks inimene keda sa ei tea
posted on 28.11.2018 19:15

Anti, kui ma seda pilti vaatasin väikses versioonis, arvasin et see on madu aga kui ma seda suuremas versioonis vaatasin, oli see lihtsalt kollane kilekott mille sees olid need ebaõnnestunud pannkoogid. Ma pean vist silmaarsti juurde minema.

Marara
postitatud 15.09.2017 22:48

Meie pere lemmik pannkoogid! Tõeliselt maitsvad hapuka moosi, kohupiima või jäätisega:)
Ei möödu pea ühtki nädalavahetust, kui kooke ei valmistaks:)

huviline
postitatud 03.10.2017 18:18

alguses tundus tainas liiga paks,kuid kui piima lisasin hakkas tainas vedelamaks muutuma. Väga head pannkooid!!

Marekkand10
postitatud 07.10.2017 08:29

Minule meeldib ka

Arnika
postitatud 07.11.2017 17:01

Täitsa head tulid välja

Piret
postitatud 03.12.2017 11:16

Iga pühapäev teen neid pannkooke! :) Varem tegin Vilma pannkoogipulbrist, kuidagi ei viitsinud ise mökerdada. Kuid ükskord prooovisin seda retsepti ja enam ei tee kunagi teistmoodi pannkooke. Siinsete nõuannete järgi panen alati vähem suhkrut - 1/2 dl. Täna aga tegin täistera nisujahuga, tavaline oli otsa saanud. Tulid samuti väga head pannkoogid.

Janne
postitatud 16.12.2017 14:50

Aitäh, lihtsad, kiired ja maitsvad! Pole miksreid ja küpsetuspulbreid vaja.

Barbitydrik
postitatud 17.12.2017 09:56

Mulle meeeldib!

Alina Reinmäe
postitatud 14.01.2018 16:51

Iga pühapäev valmivad selle retsepti järgi pannkoogid. Laste lemmikud.

Riina Tallo-Pärn
postitatud 16.01.2018 22:33

Teen neid väga tihti, parim retsept!

kiki miki
postitatud 05.02.2018 14:20

Liiga magusad

Rauno
postitatud 11.03.2018 11:14

Tere, Proovisin retsepti, toimis. Päikest Rauno

Sirli saarna
postitatud 07.04.2018 07:16

Väga head pannkookid tulid.

Huviline
postitatud 07.05.2018 12:03

Mitu pannkokki antud kogustega saab

Pille
posted on 07.05.2018 15:11

Huviline, see sõltub Su panni suurusest ja kui paksult Sa tainast paned, aga 10-12 tükki peaks ära tulema.

Piret Paluvere
postitatud 12.06.2018 19:45

Igal pühapäeval teen selle retsepti lahti. Olen veidi kohendanud enda maitse järgi, vähem suhkrut ja rohkem piima :)

msm
postitatud 14.06.2018 18:54

Lihtsalt suurepärane retsept! Nüüd teengi ainult selle järgi pannkooke.

Elizabeth
postitatud 30.06.2018 13:20

Meil ei tulnud nii hästi välja aga mudu on koogid head

Kai
posted on 18.08.2018 18:15

Ämm õpetas: iga muna kohta 1 spl jahu, veidi soola ja kui piima pole, sobib vesi ka. Segada umbes hapukoore paksuseks. Ühe munaga saab 3 ülepannikooki. Ise olen lisanud veidi!! suhkrut ja noaotsaga küpsetuspulbrit. Kõik lapselapsed oskavad teha juba esimeses klassis. Kõlbavad nii moosiga kui ka nt hakklihaga või kohupiimaga või ...

Kai
postitatud 18.08.2018 18:17

Miks me nimetame neid aastaid tehtud õhukesi ülepannikooke äkki kreppideks.

Helle
posted on 19.08.2018 13:16

see nagu maania-lihalõigud on steigid ,ülepannikad krepid jne . mulle ka ei meeldi selline eestikeele väänamine aga parata pole vist miskit.kui vahest mingile koogile väga võõrapärane nimi pandud ,siis ei vaatagi protestiks...

Pille
posted on 19.08.2018 14:38

Kai ja Helle, meie kodus süüakse õhukesi pannkooke (siinseid) ja pakse pannkooke (ehk kohupiimapannkooke). Pealkirjas on laensõna "krepid" välja toodud seepärast, et need nooremad inimesed, kes kreperiide ajastul on üles kasvanud, ka retsepti avada julgeks.

Üks turundaja väitis, et Farmi paiskas tänavu ühe toote müüki kahe nime all - peediga külmsupp ja keefir peediga, kuna väidetavalt noored ei tea, mis asi on "külmsupp". Tuleb ajaga kaasas käia..

Kerli
postitatud 16.09.2018 11:22

Meie pere ühed lemmikud

Syrlei L
postitatud 07.10.2018 10:46

Väga hea retsept,mina sain väikse panniga 20 tk.

Liina628
postitatud 09.10.2018 15:39

Vihmase päeva meelelahutus. Imehead :)

Liivika
postitatud 11.11.2018 08:56

Tõesti väga mõnusad pannkoogid, väga hea retsept

Üks inimene keda sa ei tea
postitatud 28.11.2018 18:26

Ma pole seda retsepti isegi proovinud (sest ma olen laps) aga ma pidin kirjutama oma töövihikusse minu kolm lemmiktoitu ja ühe toidu retsepti ning ma valisin selle retsepti! :3

Mehehakatis
postitatud 28.12.2018 22:59

Alustan sellest, et mul naine ütles, et tal mingid päevad ja tahtvat pan kooki - ja kuna ma ei ole üldiselt mingi küpsetaja ega kupeldaja, siis olen kaval ja praen talle paar pliini- sest igasugu panne ja muid selliseid asju on ikka aastate jooksul varutud ja ausalt ütelda ei tea ühtki poola pan`i kasutusviisi aga pann on olemas,) - kui raske see ikka olla saab... tahtsin võtta natuke praetud hakkliha ja juustu täiteks aga pool minu murest algas praadimisest ... Mis sa ikka pliini kõrvale pakud, kui et hakkliha - aga vot seda vesist kräppi (oi nüüd läks pealkirjaga riimi) oma kallile kaasale sisse ei sööda (krt koeralegi ei annaks!... seega kähku poodi ja kuna meil siin norras on kõige värskem notsuliha nn. kotletid - siis poolteist kilo neid - köögikombaini, mis on paar kuud nurgas nukrutsenud ja voila` - saingi ilusat hakkliha Nüüd on ju kõik mukikaki - pann (mitte pan) tulele ja kõik selle retsepti järgi - järgides Jeremy Clarckson´i surematuid sõnu - "Kui raske see ikka olla saab?!"

Anna
postitatud 10.02.2019 16:05

Ned on lahedat pannkoogid

Anna
postitatud 10.02.2019 16:18

Ned on nii head tekinn koostisosade järgi aga rulli kehvad välja mu vanaema ütles et me ei pane soola aga mu emma paneb soola nagu ma ei saa aru et kas tuleks pana soola või mitte??? Ütle mulle kas tuleks pana soola või mitte

Jonas
postitatud 10.03.2019 23:17

I love ttt

Liisupiisudiisu
postitatud 21.03.2019 11:59

Väga head pannkoogid♥️♥️♥️

Liisupiisudiisu
postitatud 21.03.2019 12:01

Väga head pannkoogid♥️♥️♥️

Liisupiisudiisu
postitatud 21.03.2019 12:01

Väga head pannkoogid♥️♥️♥️

Keegi
postitatud 28.04.2019 10:02

Huvitav oli teha panin kaks muna

Kerstin hommik
postitatud 01.06.2019 13:04

See on vãga head nipid aitäh

Mirell
postitatud 09.08.2019 18:46

Need tunduvad head pannukad

Grets
postitatud 16.09.2019 19:14

Minu lemmik retsept! Kõik kiidavad laua taga alati kui neid teen