Suitsulõhe-frittata

Rikkalik ja mõnus, ent samas lihtne õhtusöök. Kui Sul on grillahi kuum, siis lõpeta omleti küpsetamine kuuma grillelemendi all. Kui ahju ei ole, siis kata pann kaanega ning küpseta sedasi.

Kogus
kahele kuni kolmele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

6 suurt muna

200 g hapukoort

2 tl riivitud konservitud mädarõigast

1 väike punane sibul

väike kimp murulauku

1 kuhjaga sl võid

100-150 g külmsuitsulõhet või -forelli

1 laimi või sidruni mahl

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta grillahi tuliseks.

Klopi munad hapukoore ja mädarõikaga ühtlaseks, maitsesta kergelt soola-pipraga. 

Kuumuta pannil või, lisa peenelt hakitud sibul ja hakitud murulauk ning kuumuta tasasel tulel, kuni sibul on pehmenenud. Siis kalla juurde munasegu ning lase paar minutit hüübida. Siis sega puulusika või -spaatliga omleti servadest keskele, nii et vedel munamass servade poole valguks ja küpseda saaks. Nüüd laota peale õhukeselt viilutatud suitsulõhe. 

Pane frittata kuuma grillahju ning küpseta 2-3 minutit, kuni omlett on pealt kergelt kuldne. Nirista peale veidi sidrunimahla ja serveeri kohe. Kõrvale sobib mõni roheline salat.

Mugandatud Sue Lawrence'i raamatust "A Cook's tour of Scotland: From Barra to Brora in 120 recipes". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.

LISA KOMMENTAAR