1 kg kooritud hiidkrevette
1 sl külmpressitud oliiviõli
soola ja musta pipart
2 dl head majoneesi
2 sl apelsini mahla ja 1 sl riivitud koort
1 sl head valge veini äädikat
4 sl hakitud värsket tilli
2 sl nõrutatud kappareid
2 sl hakitud punast sibulat
Kui kasutad külmutatud krevette, siis sulata need aeglaselt külmkapis ja nõruta hoolega. Mina eemaldasin esmalt ka sabajupid.
Patsuta krevetid köögipaberiga kuivemaks, laota ahjuplaadile. Nirista peale oliiviõli, maitsesta soola-pipraga. Rösti 200-kraadises ahjus 6-8 minutit, krevette korra ümber pöörates. Kui krevetid on roosad ja küpsenud, siis võta ahjust välja ja lase jahtuda.
Samal ajal valmista kaste. Sega suures kausis vispliga majonees, apelsinikoor ja -mahl, äädikas, umbes 0,5 tl soola ja samapalju pipart.
Lisa till, kapparid, punasibul ja jahtunud krevetid. Sega läbi.
Salatil võiks enne serveerimist lasta 30 minutit toatemperatuuril maitsestuda. Kata kauss selleks ajaks toidukilega. Vajadusel võid salati kuni 6 tundi varem valmis teha, aga siis hoia seda serveerimiseni külmkapis.
Retsept on mugandatud USA autori Ina Garteni raamatust "How easy is that?"
Salat röstitud krevettidega
Mõnus salat röstitud hiidkrevettide ning apelsini-majoneeskastmega. Kasuta kooritud hiidkrevette.