5 sl oliiviõli
5 dl hakitud siledalehist peterselli
5 dl hakitud koriandrit
2,5 dl hakitud tilli
punt hakitud talisibulat või mugullauku või rohelist sibulat
1 sl küpsetuspulbrit
1 tl soola
0,5 tl jahvatatud kardemoni
0,5 tl jahvatatud kaneeli
0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
0,25 tl jahvatatud musta pipart
6 muna (L)
1,25 dl hakitud Kreeka pähkleid soovi korral
0,75 dl kuivatatud jõhvikaid või kukerpuumarju
Kuumuta ahi 180C.
Vooderda 20 x 20 m ahjuvorm või 24 m läbimõõduga ümmargune vorm küpsetuspaberiga. Määri vormis olevale küpsetuspaberile 2 sl oliivõli, sh vaata, et ka küpsetuspaberi küljed oleksid õliga koos.
Pane köögikombaini värske petersell, koriander, till, roheline sibul ja 3 sl oliiviõli. Töötle kas peaaegu või täitsa ühtlaseks.
Vispelda suures kausis küpsetuspulber, sool, kardemon, kaneel, vürtsköömned ja must pipar omavahel. Siis vispelda juurde 2 muna ja klopi ühtlaseks.
Seejärel löö kaussi ülejäänud munad ja vispelda korralikult läbi.
Kalla seejärel vormi ürdisegu ja soovi korral ka Kreeka pähklid ja kuivatatud jõhvikad. Kalla segu ahjuvormi. Silu pealt ühtlaseks.
Küpseta 180-kraadise ahju keskosas, kuni munamass on hüübinud - selleks kulub 20-25 minutit. (Munasegu kerkib ilmselt ahjust, aga jahtudes vajub jälle alla).
Lase kuku sabzil vormis 10 minutit jahtuda. Siis libista noaservaga äär lahti, kummuta omlett taldrikule ja eemalda küpsetuspaber. Siis kummuta omlett serveerimisalusele või lõikelauale.
Lõika viiludeks või meelepärase kujuga tükkideks. Serveeri soojalt või toatemperatuuril.
Kõrvale paku paksu jogurtit.
Retsept mugandatud siit, veidike ka siit inspiratsiooni saadud.
Kuku sabzi
Kuku sabzi (KooKoo Sabzi, کوکو سبزی) on ürtidega ahjuomlett Pärsia köögist, mida serveeritakse näiteks aastavahetuse ehk nowruz'i ajal. Ürdid (pärsia keeles 'sabzi') sümboliseerivad taassündi, munad viljakust/fertiilsust.