Ahjukala juustu-hapukoorekatte all

Venepärane viis valge kala valmistamiseks. Lihtne ja maitsev - fotol olev roog on valmistatud paltusefileest, aga sobivad ka saida, tursk, tilaapia ja panga.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400-600 g valge kala fileed - nt

saidat või pangat või turska või hiidlesta e. paltust

2 hakitud sibulat

250-400 g Saare 20% hapukoort

1 suur muna

100 g riivitud juustu

hakitud tilli

soola ja musta pipart

vormi määrimiseks võid

Valmistamine

Pane kalafileed võitatud ahjuvormi, maitsesta soola-pipraga. Kata hakitud ja pannil võis või õlis praetud sibulaga. 

Sega hapukoor, muna, riivjuust ja hakitud till. Maitsesta hapukooresegu soola-pipraga ja vala kalale.

Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

May B
postitatud 04.04.2012 01:13

Väga maitsev ja lihtne valmistada.

Delila
postitatud 30.06.2012 22:14

Nõus. Lihtne, kuid maitsev kooslus. Eriti hõrgu meki saab, kui sibulat enne kalale lisamist võis kuumutada ja lisada ka küüslauku.

Jana
postitatud 19.01.2013 21:39

Tehtud ja otsas...ja kindlasti läheb kordamisele. Ilmselt rohkem kommentaariks pole vaja lisada.

Perekooli Kägu
postitatud 27.08.2013 13:24

Ma olen sellist teinud, kah väga maitsev.

MerleL
postitatud 27.08.2013 22:54

Lihtne ja maitsev! Sibula ka kuumutasin eelnevalt pannil koos küüslauguga.

Mari
postitatud 23.01.2014 19:00

Meie perele väga meeldis.