300 g külmutatud suuri kooritud krevette
1 tk suurt punast sibulat
0.5 tk punast tšillikauna
2 sl võid
6 tk suurt muna
4 sl (väherasvast) piima
1 tl soola
0.5 tl purustatud musta pipart
2 dl riivitud juustu (nt Emmental 17 %)
0.5 dl hakitud murulauku
Sulata krevetid aeglaselt, kurna hoolega.
Haki sibul ja tšilli. Kuumuta pannil või, lisa sibul ja tšilli ning prae pehmeks (ära pruunista!).
Klopi munad kausis piima ja maitseainetega läbi. Lisa krevetid, praetud sibula-tšillisegu, riivitud juust ja hakitud murulauk.
Vooderda madal ahjuvorm küpsetuspaberiga. Kalla muna-krevetisegu vormi.
Küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 25 minutit, kuni munamass on hüübinud ja pealt kergelt kuldne.
Lase veidi jahtuda, siis tõsta küpsetuspaberi abil vormist välja ja lõika tükkideks.
Soome Arla retsept (Juusto-katkarapumunakas), pildi tegi ÜLLEKAS.
Juustu-krevetiomlett oli mõnus hommikune roog. Krevette oli meil küll tiba vähem ja juust polnud ka päris see, mis retseptis toodud, kuid tulemus ise oli mõnus ikkagi.
Juustu-krevetiomlett
Toekas munaroog, mida võiks serveerida koos rohelise salatiga.