Seafilee apelsinimahla ja sibulatega

Kui vähegi võimalik, siis lase lihal esmalt pool päeva või kauemgi marinaadis maitsestuda.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg sea välisfileed

5-6 küüslauguküünt

2-3 laimi

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

1 sibul

2 dl apelsinimahla

soola ja musta pipart

Valmistamine

Marinaadi jaoks sega peenelt riivitud laimikoor, peenelt hakitud küüslauk, vürtsköömned, sool ja veidi musta pipart. Hõõru saadud segu lihasse. Pane liha paraja suurusega nõusse, laota ümberringi viilutatud sibulad. Kalla peale apelsinimahl ja laimimahl.

Kata vorm toidukilega ning lase maitsestuda. Pööra lihatükki marinaadis paar korda maitsestumise ajal.

Küpseta 175-kraadises ahjus umbes tund aega, poole küpsetamise ajal lihatükki pöörates.

Kata liha fooliumiga ning lase enne viilutamist 5 minutit puhata.

Serveeri küpsetatud sibulatega, peale nirista apelsinimaitseline praeleem.

Retsept on mugandatud The Constables Larder toidublogist (Pork loin roast with orange juice and lime). Pildi tegi ÜLLEKAS.

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 01.10.2012 16:44

Seafilee apelsinimahla ja sibulatega sai päris mõnus ja maitsev. Kasutasin sisefileed ja lasin sel üle poole päeva marinaadis olla.

Tiina
postitatud 25.12.2012 22:34

Meile meeldis, mõnusalt omapärane laimimaitse ja sibulad tulid ka head. Aga liha oli ahjus palju kauem kui tund aega.