1.5 kg maguskartulit e. bataati
5 sl päevalilleõli või maapähkliõli
3 sl fariinsuhkrut vm pruuni suhkrut (nt hele muscovado)
2 laimi mahl
purustatud musta pipart
Jerk butter:50 g toasooja võid
0.5 tl jahvatatud vürtspipart
0.5 tl ingveripulbrit
0.5 tl Cayenne'i pipart
0.5 tl jahvatatud musta pipart
0.5 tl jahvatatud kaneeli
2 oksa värsket tüümiani e. aed-liivateed (ainult lehed)
2 hakitud küüslauguküünt
veidi riivitud muskaatpähklit
2 tl pruuni suhkrut
maitse järgi soola
0.5 laimi mahl
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Koori maguskartulid, lõika umbes pöidlapikkusteks juppideks ja seejärel sektoriteks. Sega oliiviõli, suhkru ja laimimahlaga, siis maitsesta pipraga. Laota ühekordse kihina ahjuvormi ning küpseta 200-kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni kartulid on küpsed.
Samal ajal valmista maitsevõi, segades kõik ained omavahel. Maitsevõid võid serveerida kahel moel - külmas tahenenud maitsevõiviilud tõsta soojadele maguskartulitele VÕI sulata maitsevõi ja kasuta seda kartulisektorite dippimiseks.
Retsept on mugandatud briti Levi Rootsi raamatust "Caribbean Food: made easy". Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Vürtsikad maguskartulisektorid
Jamaika "friikad". Kuigi maguskartulitele suhkru lisamine võib liiast tunduda, siis kuidagimoodi see kombinatsioon töötab - ja vürtsikas maitsevõi paneb roale täpi!