Vürtsikad maguskartulisektorid

Jamaika "friikad". Kuigi maguskartulitele suhkru lisamine võib liiast tunduda, siis kuidagimoodi see kombinatsioon töötab - ja vürtsikas maitsevõi paneb roale täpi!

Kogus
kaheksale (lisand)
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1.5 kg maguskartulit e. bataati

5 sl päevalilleõli või maapähkliõli

3 sl fariinsuhkrut vm pruuni suhkrut (nt hele muscovado)

2 laimi mahl

purustatud musta pipart

Jerk butter:

50 g toasooja võid

0.5 tl jahvatatud vürtspipart

0.5 tl ingveripulbrit

0.5 tl Cayenne'i pipart

0.5 tl jahvatatud musta pipart

0.5 tl jahvatatud kaneeli

2 oksa värsket tüümiani e. aed-liivateed (ainult lehed)

2 hakitud küüslauguküünt

veidi riivitud muskaatpähklit

2 tl pruuni suhkrut

maitse järgi soola

0.5 laimi mahl

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 kraadini.

Koori maguskartulid, lõika umbes pöidlapikkusteks juppideks ja seejärel sektoriteks. Sega oliiviõli, suhkru ja laimimahlaga, siis maitsesta pipraga. Laota ühekordse kihina ahjuvormi ning küpseta 200-kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni kartulid on küpsed.

Samal ajal valmista maitsevõi, segades kõik ained omavahel. Maitsevõid võid serveerida kahel moel - külmas tahenenud maitsevõiviilud tõsta soojadele maguskartulitele VÕI sulata maitsevõi ja kasuta seda kartulisektorite dippimiseks.

Loe veel:

Retsept on mugandatud briti Levi Rootsi raamatust "Caribbean Food: made easy". Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Annika K
postitatud 08.11.2014 20:04

Ai-ai kui maitsev! Magus ja vyrtsikas, söltuvust tekitav kooslus, hävitasime selle koguse peaaegu kahe peale ära :) Kypsetasin veidi kauem, et pruunikamat pinda saada, aga eriti kröbedaks ei saanud.

Pille
postitatud 05.01.2023 23:07

Olen 2016. a sellise pildi teinud: