Omletikarri

Camellia Panjabi retsept. Moslemitele ja farsidele meeldivad munad väga ning moslemid Malabari rannikul Põhja-Keralas teevad karrit laiadeks ribadeks lõigatud omletist. Kaste on paks vürtsikas kaste omletiribade peale. Sobib kõige paremini söömiseks leivaga ning seda on hea pakkuda nt õhtuooteks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Vürtsipasta:

2 sl kookoshelbeid

0.5 tl vürtsköömneid

0.5 tl apteegitilliseemneid

2 tl jahvatatud koriandriseemneid

0.5 tl tšillipulbrit

0.25 tl jahvatatud kollajuurt ehk kurkumit

0.5 tl jahvatatud garam masalat

Omlett:

3 tk muna

1 tk väikest sibulat

2 tk rohelist tšillikauna

1 tl hakitud värsket koriandrit

soola ja musta pipart

praadimiseks õli

Karri jaoks:

2 sl õli

3 tk väikest sibulat

2-3 tk rohelist tšillikauna

2 tk keskmise suurusega tomatit

1 tl õunaäädikat

1 sl hakitud värsket koriandrit

soola

Valmistamine

Valmista esmalt vürtsipasta. Pane mikserisse kookospähkel, vürtsköömned ja fenkoliseemned, jahvatatud kroiander, tšilli, kollajuur ja garam masala. Lisa 2 sl vett ja püreesta pastaks. Pane kõrvale.
Omleti jaoks klopi munad lahti. Lisa hakitud sibul ja tšillikaunad ning hakitud koriander. Maitsesta soola-pipraga ning sega korralikult läbi.
Kuumuta suurel pannil õli. Kui õli on kuum, siis lisa omletisegu. Kui omleti alumine külg on valmis, keera see suure spaatli abil ringi ning lase ka teiselt poolt küpseda. Võta pann tulelt.
Lõika omlett esmalt pooleks, seejärel ristipidi 2,5 cm laiusteks ribadeks. Rulli ribad koku ja pane köögipaberi peale ootama.
Jätka karri valmistamisega. Kuumuta pannil õli ning lisa viilutatud sibulad. Prae neid 10 minutit keskmisel kuumusel.
Lisa vürtsipasta ja prae 3-4 minutit. Kui segu liiga kuiv tundub, siis lisa pisut õli, et segu panni külge kinni ei jääks.
Lisa hakitud roheline tšilli ja tomat, prae 5 minutit.
Lisa õunaäädikas, 6 dl vett ja maitse järgi soola. Kuumuta 10 minutit.
Lisa koriandrilehed ja omletiribad. Kuumuta 3 minutit tasasel tulel, siis serveeri.

Retsept on Camellia Panjabi raamatust "50 imelist India karrit" (Eesti Ekspressi Kirjastus)
LISA KOMMENTAAR