400 g kanafileed
1 hakitud sibul
1 hakitud roheline paprika
1 sl nisujahu
1 pakk fajita maitseainesegu
1 dl vett
1 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
1 purk küüslauguga salsa-kastet
Lisaks:1 pakk nisutortiljasid
5 dl riivitud juustu
Koori ja haki sibul. Poolita paprika, eemalda seemned ja seejärel haki paprika. Lõika kanafilee väiksemateks tükkideks.
Kuumuta suurel pannil õli või või, siis lisa sibul, paprika ja kanatükid ning prae neid umbes 5-6 minutit keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades, kuni kanatükid on pruunistunud.
Puista peale jahu ning lisa Fajita-maitseainesegu. Sega hoolega läbi, siis lisa rõõsk koor, salsa-kaste ja vesi (võid veega esmalt salsa-purki "loputada"). Kuumuta kaste keemiseni ja lase siis 5-10 minutit podiseda.
Laota väiksema lasanjevormi põhjale 2 tortiljat, nende peale umbes pool kastmest ja umbes 1/3 riivjuustust. Siis jälle 2 tortiljat, siis ülejäänud kaste ja pool ülejäänud riivjuustust. Seejärel kata kahe tortiljaga ning puista ühtlase kihina peale ülejäänud riivjuust.
Küpseta 200-kraadises ahjus u 20 minutit, kuni roog on kuum ja juust kenasti sulanud.
Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Tex-Mex lasanje
Tex-Mex lasanjes on lasanjeplaadid asendatud tortiljadega, maitset annab ta küüslaugune salsakaste ja fajita-maitseainesegu.