400 g kanamaksa
1 sibul
1-2 küüslauguküünt
4 viilu röstsaia
2 dl 35% rõõska koort
2 muna
100 g päikesekuivatatud tomateid (soovi korral)
1 tl soola
2 sl apelsinimarmelaadi
Pinnale:2 dl värskeltpressitud apelsinimahla
2 sl apelsinimarmelaadi
1 dl želeesuhkrut (hyytelösokeri)
Kaunistuseks:viilutatud apelsini või viinamarju
Lase kanamaksal korralikult sulada (soovitavalt tõsta sügavkülmast eelmisel päeval külmkappi sulama). Nõruta sõelal kuivaks. Prae õlis kergelt läbi.
Püreesta kõik pasteedi ained köögikombainis ühtlaseks. Kalla segu pasteedi- või leivavormi.
Kata vorm fooliumiga ja küpseta vesivannis 175-kraadises ahjus umbes 30 minutit.
Eemalda foolium ja küpseta veel 30 minutit. Võta vorm ahjust välja, lase jahtuda.
Sega potis apelsinimahl, -marmelaad ja želeesuhkur. Kuumuta keemiseni. Lase hetk jahtuda, siis kalla ettevaatlikult pasteedile.
Kaunista puuviljade või ürtidega vahetult enne serveerimist.
Retsept on raamatust "Kotilieden jouluaika: Pikkujoulusta loppiaisen" (2006), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
väga mõnus pasteet, meie pere lemmik:) koguseliselt sai 6 crembrülee topsikut :)
Väga maitsev pasteet, läheb kordamisele!
Mulle jäi natuke segaseks.. kas rõstsai käib ka pasteedi segu sisse?
Apelsinine maksapasteet
Veidi jõuluhõnguline kanamaksapasteet.