Apelsinine maksapasteet

Veidi jõuluhõnguline kanamaksapasteet.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g kanamaksa

1 sibul

1-2 küüslauguküünt

veidi õli või võid

4 viilu röstsaia

2 dl 35% rõõska koort

2 muna

100 g päikesekuivatatud tomateid (soovi korral)

valget pipart

1 tl soola

tüümiani e. aed-liivateed

2 sl apelsinimarmelaadi

Pinnale:

2 dl värskeltpressitud apelsinimahla

2 sl apelsinimarmelaadi

1 dl želeesuhkrut (hyytelösokeri)

Kaunistuseks:

viilutatud apelsini või viinamarju

maitserohelist

Valmistamine

Lase kanamaksal korralikult sulada (soovitavalt tõsta sügavkülmast eelmisel päeval külmkappi sulama). Nõruta sõelal kuivaks. Prae õlis kergelt läbi.

Püreesta kõik pasteedi ained köögikombainis ühtlaseks. Kalla segu pasteedi- või leivavormi.

Kata vorm fooliumiga ja küpseta vesivannis 175-kraadises ahjus umbes 30 minutit.

Eemalda foolium ja küpseta veel 30 minutit. Võta vorm ahjust välja, lase jahtuda.

Sega potis apelsinimahl, -marmelaad ja želeesuhkur. Kuumuta keemiseni. Lase hetk jahtuda, siis kalla ettevaatlikult pasteedile.

Kaunista puuviljade või ürtidega vahetult enne serveerimist.

Loe veel:

Retsept on raamatust "Kotilieden jouluaika: Pikkujoulusta loppiaisen" (2006), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Lumetydruk
postitatud 03.01.2012 11:37

väga mõnus pasteet, meie pere lemmik:) koguseliselt sai 6 crembrülee topsikut :)

Pille
postitatud 09.11.2017 18:38

Lumetydruku tehtud pilt ka:

Kaare
postitatud 29.12.2017 10:39

Väga maitsev pasteet, läheb kordamisele!

Dots
postitatud 05.12.2019 15:52

Mulle jäi natuke segaseks.. kas rõstsai käib ka pasteedi segu sisse?