Seahakklihaga täidetud pommutaskud

jiao yan qie bing ehk hakklihaga täidetud ning seejärel tainasse kastetud ning frititud pommu- ehk baklažaanitaskud

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 suur pommu e. baklažaan (u 300 g)

soola

200-250 g seahakkliha

2 tl kartulitärklist

2 tl sojakastet

2 topsi Shaoxingi riisiveini või (pool)kuiva šerrit

Frittimistainas:

2 muna

kartulitärklist

Frittimiseks:

õli

Serveerimiseks:

1 sl röstitud ja purustatud Sichuani pipart või viievürstisegu

1 sl helbelist meresoola

Valmistamine

Koori pommud, lõika 3-4 mm ketasteks*. Puista peale 1 tl soola ja lase 30 minutit sõelal nõrguda.

Pane hakkliha kaussi. Lisa 2 tl kartulijahu, näpuotsatäis või kaks soola, sojakaste, riisivein ja 4 tl külma vett. Sega ühtlaseks hakkmassiks.

Klopi munad, sega vähehaaval juurde ülejäänud kartulijahu, kuni saad paksu ja pehme taina.

Kui pommud on nõrgunud, siis suru need veidi kuivemaks. Aseta igale pommuviilule hakklihasegu ja keera pirukaks kokku (vt Manni tehtud fotot).

Kuumuta õli 150 C.

Kasta (pulkade abil) pommutaskud ükshaaval taina sisse ja seejärel õlisse. Prae tasakesi umbes 5 minutit, kuni lihatäidis on läbi küpsenud. Tainas peaks muutuma selle ajaga helepruuniks. Kui pommutaskud on küpsenud, siis tõsta need kurnlusikaga õlist välja ja aseta köögipaberile nõrguma.

Vahetult enne serveerimist kuumuta frittimisõli uuesti hästi kuumaks. Pane kõik pommutaskud uuesti potti ning prae minut aega, kuni need krõbedaks ja kuldpruuniks muutuvad.

Serveeri kohe koos viievürtsisoolaga (umbes 1 sl viievürtsisegu ja 1 sl meresoolahelbeid).

* Chengdus (Sichuani piirkond) valmistatakse seda rooga piklikest “saledatest” pommudest. Sel juhul tee vaid iga teine sisselõige lõpuni - saad ka taskud.

Mugandatud Fuschia Dunlopi Sichuani köögi raamatust.

LISA KOMMENTAAR