Peedi vürtsmoos sobib nii jõululauale kui ka jõulukingituseks.
500 g toorest punast peeti
100 g punast sibulat
30 g värsket ingverijuurt
1 tl soola
1 dl 10% äädikat (väkiviinaetikka) või veiniäädikat
300 g moosisuhkrut
1 sl hõõgveini/glögi maitseainesegu
Riivi peet ja sibul. Keera vürtsid marlikotikese sisse ja pane potti. Lisa kõik ülejäänud ained ja keeda umbes 30 minutit.
Eemalda vürtsid, jaota moos steriliseeritud purkidesse.
Retsept on mugandatud raamatust "Kotilieden jouluaika: Pikkujoulusta loppiaisen" (2006). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Vürtsikas peedimoos
Peedi vürtsmoos sobib nii jõululauale kui ka jõulukingituseks.