300 g makarone (nt Chifferini lisci, penne rigate)
200 g suitsusinki
1 väiksem spargelkapsas e. brokoli
150 g riivitud juustu
4 muna
5 dl piima
Keeda makaronid soolaga maitsestatud rohkes vees al dente ehk peaaegu küpseks. Paar minutit enne makaronide keetmise lõppu lisa brokoliõisikud ja kuumuta koos makaronidega läbi. Nõruta.
Määri ahjuvorm oliiviõliga, laota sinna makaronid, tükeldatud suitsusink ja brokoliõisikud.
Sega omavahel munad, piim ja pool juustukogusest. Maitsesta vähekese pipraga. Vala ahjuvormi. Kõige peale raputa ülejäänud riivjuust.
Küpseta 180-kraadises ahjus 20-25 minutit.
Retsepti jagas Mari-Liis Ilover, kena pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Väga maitsev ja lihtne valmistada!
Lihtne õhtune tegemine tõesti, koduse maitsega ka. Mariliisi blogist retsepti ei leidnud, et brokkoli kogust täpsustada, aga 350g oli täitsa piisav. Makarone paneksin järgmsel korral veidi vähem ja ostaksin kas palju soolasemat sinki või lisaksin veidi soola. Riivjuustu võiks ka põhiainete hulka siduda, see kuhjus kõik pinnale.
Laps sõi kolm portsu :)
Sai tehtud kaeramakaronidega ja kuumaõhufritüüris 15 min ja naksti valmis :)
Tegin täpselt retsepti järgi ja kellele maitseelamus tähis siis kahjuks ei soovita…
Makaronivorm juustu, suitsusingi ja brokoliga
Kodune ja maitsev makaronivorm brokoli ehk spargelkapsaga.