Goa kalakarri

Kerge kookospiimaga karriroog Indiast.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 tl koriandriseemneid

0.5 tl vürtsköömneid

1 tl tšillihelbeid

oliiviõli

1 poolitatud ja viilutatud sibul

väike jupp ingverijuurt

2 hakitud küüslauguküünt

0.5 tl kollajuurt ehk kurkumit

4 dl kookospiima

1 tl tamarindipastat

1-2 hakitud rohelist tšillikauna

300 g valget kalafileed - nt

kiltturska e. pikšat

Valmistamine

Rösti koriandriseemned, vürtsköömned ja tšillihelbed kuival pannil aromaatseks, siis peenesta uhmris. Riivi ingver peenelt. 

Lisa pannile veidi õli, lisa hakitud sibul ja korralik näpuotsatäis soola. Prae kuldseks ja pehmeks.

Lisa ingver, küüslauk, kollajuur ja peenestatud vürtsid ning prae minut aega.
Lisa kookospiim, tamarind ja rohelised tšillid. Hauta 5 minutit.

Lisa kalatükid ning kuumuta 3-4 minutit.

Serveeri riisiga.

Loe veel:

Retsept on Briti ajakirjast Olive (January 2010, Goan fish curry). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 06.01.2011 19:13

Panin tshillihelbeid natuke vähem, jäi parajalt vürtsikas. Maitses väga hea.