Kerge kookospiimaga karriroog Indiast.
2 tl koriandriseemneid
0.5 tl vürtsköömneid
1 tl tšillihelbeid
oliiviõli
1 poolitatud ja viilutatud sibul
väike jupp ingverijuurt
2 hakitud küüslauguküünt
0.5 tl kollajuurt ehk kurkumit
4 dl kookospiima
1 tl tamarindipastat
1-2 hakitud rohelist tšillikauna
300 g valget kalafileed - nt
kiltturska e. pikšat
Rösti koriandriseemned, vürtsköömned ja tšillihelbed kuival pannil aromaatseks, siis peenesta uhmris. Riivi ingver peenelt.
Lisa pannile veidi õli, lisa hakitud sibul ja korralik näpuotsatäis soola. Prae kuldseks ja pehmeks.
Lisa ingver, küüslauk, kollajuur ja peenestatud vürtsid ning prae minut aega. Lisa kookospiim, tamarind ja rohelised tšillid. Hauta 5 minutit.
Lisa kalatükid ning kuumuta 3-4 minutit.
Serveeri riisiga.
Retsept on Briti ajakirjast Olive (January 2010, Goan fish curry). Pildi tegi ZOOZI.
Panin tshillihelbeid natuke vähem, jäi parajalt vürtsikas. Maitses väga hea.
Goa kalakarri
Kerge kookospiimaga karriroog Indiast.