Böfstrooganov

Hapukoore, marineeritud kurgi ja tomatipüreega veiselihakaste. Maitseb hästi nii kartulipudru kui ka lihtsalt keedetud kartulitega.

Vahendid kokkamiseks ning lauakatmiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g veise praetükk

1 sibul

2 sl võid

1 sl õli

4 dl vett

1 tl soola

0.25 tl valget pipart

2 sl nisujahu

1 dl vett

1 sl kontsentreeritud tomatipastat

1 tl sinepit

200 g rasvasemat hapukoort

2 marineeritud kurki

Peale:

hakitud peterselli

Serveerimiseks:

kartuliputru või keedetud kartulit

Valmistamine

Lõika liha viiludeks, seejärel ribadeks (ca 1 x 5 cm). Haki sibul. Kuumuta paksupõhjalises potis või ja õli ning pruunista lihatükid ja sibul kergelt läbi (olenevalt poti suurusest võiks lihatükid pruunistada jaokaupa).

Lisa potti vesi, maitsesta soola-pipraga ja hauta keskmisel kuumusel liha pehmeks. (Hautamise aeg oleneb lihatükist).

Paksenda leem veega segatud jahuga, siis lisa tomatipüree ja sinep.

Sega juurde hapukoor ja viimasena hakitud marineeritud kurk. Kuumuta kaste läbi, aga ära enam keeda!

Puista peale hakitud peterselli.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Mann
postitatud 18.03.2009 11:45

Küll on hää vanakooli söök.

minny
postitatud 26.01.2010 14:29

Väga maitsev strooganov! Ma pole kunagi varem strooganovi valmistanud aga nüüd esimest korda proovisin selle retsepti järgi ja minu äärmiselt pirtsakas mees isegi kiitis ja ütles, et ma seda KINDLASTI veel teeksin :) Tähelepanu peaks pöörama vast sellele, et kui lihalõike potis algul pruunistama hakata siis peaks pott olema paksupõhjaline ja õli hästi kuumaks aetud (mina võid ei pannudki, sest kartsin, et läheb suure kuumusega kõrbema). Liha võiks pruunistada osade kaupa (kui kogu liha korraga potti panna siis hakkab liha pruunistumise asemel hauduma). Kui kogu liha pruunistatud sain siis lisasin alles sibula ja küpsetasin veel kõik korraga veidi läbi enne vee lisamist (kui sibul kohe koos lihaga potti panna siis kõrbeb sibul liiga ära). Kuna kodus marineeritud kurki ja tomatipastat ei olnud siis kasutasin hapukurki ja tomatipasta asemel kasutasin kooritud tomatite (konserv) vedelikku, mida panin ikka vähemalt oma ca 6 spl. Stroogonovi kõrvale serveerisin kuuma kartuliputru ja maitsev toit oligi valmis. Aitäh retsepti eest :)

Brigita
postitatud 26.12.2017 13:51

Tere! Kui kaua hautama peab?

Hannela
postitatud 24.09.2018 00:31

Tnx, Minny!

Raivo
postitatud 01.02.2011 19:21

Igati maitsev söök tuli välja, pean ka kiitma!

Kaare
postitatud 21.10.2015 18:40

Päris kaua aega kulus hautamise peale, aga lõpptulemus väga maitsev.

Kevadlilleke
postitatud 28.08.2018 18:55

Mina hautasin 40 minutit aga liha lõikasin ka väga õhukesteks viiludeks. Lihatükk oli veisepraad.

Pille
postitatud 21.09.2018 22:44

Veiseliha puhul ongi väga raske täpselt hautamisaega anda - see sõltub nii paljudest asjaoludest (looma vanus, lõiketükk, laagerdusaste jne).

Marika
postitatud 30.04.2019 06:15

See on Asuu

Pille
postitatud 30.04.2019 10:24

Marika, see siin ikka böfstrooganov. Asuu retsept on meil Nami-Namis samuti olemas: https://nami-nami.ee/retsept/2559/