500 g veise praetükk
1 sibul
2 sl võid
1 sl õli
4 dl vett
1 tl soola
0.25 tl valget pipart
2 sl nisujahu
1 dl vett
1 sl kontsentreeritud tomatipastat
1 tl sinepit
200 g rasvasemat hapukoort
Peale:hakitud peterselli
Serveerimiseks:kartuliputru või keedetud kartulit
Lõika liha viiludeks, seejärel ribadeks (ca 1 x 5 cm). Haki sibul. Kuumuta paksupõhjalises potis või ja õli ning pruunista lihatükid ja sibul kergelt läbi (olenevalt poti suurusest võiks lihatükid pruunistada jaokaupa).
Lisa potti vesi, maitsesta soola-pipraga ja hauta keskmisel kuumusel liha pehmeks. (Hautamise aeg oleneb lihatükist).
Paksenda leem veega segatud jahuga, siis lisa tomatipüree ja sinep.
Sega juurde hapukoor ja viimasena hakitud marineeritud kurk. Kuumuta kaste läbi, aga ära enam keeda!
Puista peale hakitud peterselli.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
Küll on hää vanakooli söök.
Väga maitsev strooganov! Ma pole kunagi varem strooganovi valmistanud aga nüüd esimest korda proovisin selle retsepti järgi ja minu äärmiselt pirtsakas mees isegi kiitis ja ütles, et ma seda KINDLASTI veel teeksin :) Tähelepanu peaks pöörama vast sellele, et kui lihalõike potis algul pruunistama hakata siis peaks pott olema paksupõhjaline ja õli hästi kuumaks aetud (mina võid ei pannudki, sest kartsin, et läheb suure kuumusega kõrbema). Liha võiks pruunistada osade kaupa (kui kogu liha korraga potti panna siis hakkab liha pruunistumise asemel hauduma). Kui kogu liha pruunistatud sain siis lisasin alles sibula ja küpsetasin veel kõik korraga veidi läbi enne vee lisamist (kui sibul kohe koos lihaga potti panna siis kõrbeb sibul liiga ära). Kuna kodus marineeritud kurki ja tomatipastat ei olnud siis kasutasin hapukurki ja tomatipasta asemel kasutasin kooritud tomatite (konserv) vedelikku, mida panin ikka vähemalt oma ca 6 spl. Stroogonovi kõrvale serveerisin kuuma kartuliputru ja maitsev toit oligi valmis. Aitäh retsepti eest :)
Tere! Kui kaua hautama peab?
Tnx, Minny!
Igati maitsev söök tuli välja, pean ka kiitma!
Päris kaua aega kulus hautamise peale, aga lõpptulemus väga maitsev.
Mina hautasin 40 minutit aga liha lõikasin ka väga õhukesteks viiludeks. Lihatükk oli veisepraad.
Veiseliha puhul ongi väga raske täpselt hautamisaega anda - see sõltub nii paljudest asjaoludest (looma vanus, lõiketükk, laagerdusaste jne).
See on Asuu
Marika, see siin ikka böfstrooganov. Asuu retsept on meil Nami-Namis samuti olemas: https://nami-nami.ee/retsept/2559/
Böfstrooganov
Hapukoore, marineeritud kurgi ja tomatipüreega veiselihakaste. Maitseb hästi nii kartulipudru kui ka lihtsalt keedetud kartulitega.
Vahendid kokkamiseks ning lauakatmiseks leiate kauplusest Apelsin.