1-2 sl õli
1 suur sibul
400 g veisehakkliha
400 g purustatud konservitud tomateid
1-2 sl kontsentreeritud tomatipastat (soovi korral)
0.5 tl tšillipulbrit või tšillihelbeid
400 g punaseid konservube
hakitud värsket peterselli või koriandrit
soola ja musta pipart
Tükelda sibul, kuumuta õlis tasasel tulel umbes 5 minutit.
Lisa hakkliha, tõsta veidi kuumust ja pruunista.
Lisa tomatipasta ja hakitud tomatid ning maitsesta soola, pipra ja tšillihelvestega. Hauta tasasel tulel umbes 15 minutit, aeg-ajalt segades.
Lisa loputatud ja nõrutatud oad, kuumuta läbi. Maitsesta soola-pipraga.
Serveeri kuumalt või külmalt. Kõrvale paku mõnda rohelist salatit ja krõbedat leiba; sobib ka riis. Samuti sobib see chilli con carne nt nacho'de kõrvale.
Vürtsikas ja lihtne hakklihakaste ubadega
Lihtne argiroog, chilli con carne veidi lihtsustatud variant. Kui kastet üle jääb, siis kasuta seda nt ahjuvõileibade katteks või ahjupaprikate-suvikõrvitsate vms täiteks.