Läti peedi-kartulisalat rasols

Nagu Eestiski, on kartulisalatiretsepte Lätis samapalju, kui on kartulisalatit tegevaid kokki. Siin üks "kuldne kesktee".

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

6 kartulit

6 muna

6 marineeritud kurki

6 väikest marineeritud peeti

1 õun

Salatikaste:

2 dl hapukoort

4 sl majoneesi

1 tl sinepit

1 tl äädikat

soola ja musta pipart

Valmistamine

Keeda kartulid. Jahuta, koori ja lõika umbes 1 cm kuubikuteks.

Keeda munad kõvaks, jahuta ja koori, lõika kuubikuteks. Haki õun, marineeritud kurk ja marineeritud peet väiksemateks kuubikuteks.

Pane kõik ained suurde kaussi.

Salatikastme jaoks sega hapukoor ja majonees, lisa maitse järgi sinepit, äädikat, soola-pipart. Kaste peaks olema soolakas-hapu.

Sega kaste koos tükeldatud köögiviljadega. Sega hoolega läbi, lase järgmise päevani külmkapis maitsestuda.

Loe veel:

  • "Välislätlased" kutsuvad rasols-nimega justnimelt peedi-kartulisalatit. "Kodulätlased" kasutavad seda sõna ka "tavalisema" kartulisalati jaoks (nagu see retsept).

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 07.01.2025 12:00

Rosolje on alati hea!