Keeda kartulid. Jahuta, koori ja lõika umbes 1 cm kuubikuteks.
Keeda munad kõvaks, jahuta ja koori, lõika kuubikuteks. Haki õun, marineeritud kurk ja marineeritud peet väiksemateks kuubikuteks.
Pane kõik ained suurde kaussi.
Salatikastme jaoks sega hapukoor ja majonees, lisa maitse järgi sinepit, äädikat, soola-pipart. Kaste peaks olema soolakas-hapu.
Sega kaste koos tükeldatud köögiviljadega. Sega hoolega läbi, lase järgmise päevani külmkapis maitsestuda.
Loe veel:
"Välislätlased" kutsuvad rasols-nimega justnimelt peedi-kartulisalatit. "Kodulätlased" kasutavad seda sõna ka "tavalisema" kartulisalati jaoks (nagu see retsept).
Läti peedi-kartulisalat rasols
Nagu Eestiski, on kartulisalatiretsepte Lätis samapalju, kui on kartulisalatit tegevaid kokki. Siin üks "kuldne kesktee".