Läti vorsti-kartulisalat

See salat, rasols, muutus Lätis populaarseks Nõukogude ajal.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

6-5 suurt kartulit

4 keedetud muna

360 g suitsuvorsti või head keeduvorsti

2.5 dl värskeid või külmutatud herneid

Salatikaste:

250 g hapukoort

4 sl majoneesi (soovi korral)

soola ja musta pipart

1-2 tl mädarõigast või sinepit

Valmistamine

Keeda kartulid, jahuta, koori. Keeda munad kõvaks, jahuta ja koori. Keeda herned läbi, nõruta ja jahuta.

Lõika kartulid ja munad umbes 1 cm kuubikuteks. Haki vorst väiksemateks tükkideks.

Pane kõik ained suurde kaussi.

Salatikastme jaoks sega hapukoor (ja majonees), maitsesta soola, pipra ja mädarõika VÕI sinepiga.

Sega salatikaste tükeldatud ainetega. Lase enne serveerimist mitu tundi külmkapis maitsestuda.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 10.05.2023 09:12

See maitsestumise osa on tõsi, paar tundi külmikus teeb maitsele tõesti teise taseme. Paremuse suunas muidugi :)

Ilze
postitatud 05.06.2024 14:50

Tere! Siia peaks veel hapukurki ka lisama, siis see on rasols.

Pille
postitatud 11.06.2024 09:58

Aitäh, Ilze. Eks see rasols ole nagu Eesti kartulisalatki - igal perenaisel oma retsept. Minu arust porgand, õun ja üldiselt ka hernes rikub kartulisalati ära, aga paljudele ometigi meeldib :)

Ilze
postitatud 18.06.2024 14:01

Tere, Pille! Kui me räägime just läti rasolsist, siis ükski läti perenaine ei jäta hapukurki lisamata. See on 100%. Jah, variatsioone võib olla ka - peamiselt kas lisada veel porgandit juurde või mitte. Parimat!