6-5 suurt kartulit
4 keedetud muna
360 g suitsuvorsti või head keeduvorsti
2.5 dl värskeid või külmutatud herneid
Salatikaste:250 g hapukoort
4 sl majoneesi (soovi korral)
soola ja musta pipart
1-2 tl mädarõigast või sinepit
Keeda kartulid, jahuta, koori. Keeda munad kõvaks, jahuta ja koori. Keeda herned läbi, nõruta ja jahuta.
Lõika kartulid ja munad umbes 1 cm kuubikuteks. Haki vorst väiksemateks tükkideks.
Pane kõik ained suurde kaussi.
Salatikastme jaoks sega hapukoor (ja majonees), maitsesta soola, pipra ja mädarõika VÕI sinepiga.
Sega salatikaste tükeldatud ainetega. Lase enne serveerimist mitu tundi külmkapis maitsestuda.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
See maitsestumise osa on tõsi, paar tundi külmikus teeb maitsele tõesti teise taseme. Paremuse suunas muidugi :)
Tere! Siia peaks veel hapukurki ka lisama, siis see on rasols.
Aitäh, Ilze. Eks see rasols ole nagu Eesti kartulisalatki - igal perenaisel oma retsept. Minu arust porgand, õun ja üldiselt ka hernes rikub kartulisalati ära, aga paljudele ometigi meeldib :)
Tere, Pille! Kui me räägime just läti rasolsist, siis ükski läti perenaine ei jäta hapukurki lisamata. See on 100%. Jah, variatsioone võib olla ka - peamiselt kas lisada veel porgandit juurde või mitte. Parimat!
Läti vorsti-kartulisalat
See salat, rasols, muutus Lätis populaarseks Nõukogude ajal.