Kana Sansibari moodi

Briti koka Paul Merretti retsept terve kana valmistamiseks. Sobib hästi basmatiriisi kõrvale.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl maapähkliõli

1 tükeldatud kana

2 hakitud sibulat

3 küüslauguküünt

2 rohelist tšillikauna

3 tükeldatud tomatit

0.5 tl kollajuurt ehk kurkumit

0.5 tl vürtsköömneid

0.5 tl koriandriseemneid

4 rohelise kardemonikupra seemned

2 laimi mahl

2.75 dl kana- puljongit

2 x 400 g purk kookospiima

1 kimp värsket basiilikut

Serveerimiseks:

keedetud Basmati riisi

Valmistamine

Kuumuta sügav praepann tuliseks. Lisa õli, seejärel tükeldatud kana. Prae kanatükid ümberringi kuldseks. Tõsta kanatükid kõrvale.

Lisa hakitud sibul ja prae umbes viis minutit tasasel tulel. Nüüd lisa hakitud küüslauk, 1 tšillikaun ja hakitud tomat, prae veel umbes 5 minutit.

Samal ajal pane kollajuur, vürtsköömned, koriandriseemned ja kardemoniseemned uhmrisse ja tambi peeneks. Lisa peenestatud vürtsid sibula-tomatisegule. Lisa laimimahl.

Pane kanatükid uuesti pannile, lisa kanapuljong ja kookospiim ja kuumuta keemiseni. Kuumuta umbes 20 minutit, kuni kana on küpsenud.

Lisa ülejäänud tšilli ja basiilik uhmrisse, tambi pastaks. Lisa kanahautisele, maitsesta roog.

Serveeri kuumalt koos riisiga.

Foto on Vernanda toidublogist ja Vernanda lahkel loal :)

Sansibar on Ida-Aafrikas asuva Tansaania koosseisu kuuluv tuntud saarestik India ookeanis.

LISA KOMMENTAAR