2 sl maapähkliõli
1 tükeldatud kana
2 hakitud sibulat
2 rohelist tšillikauna
3 tükeldatud tomatit
0.5 tl kollajuurt ehk kurkumit
0.5 tl vürtsköömneid
0.5 tl koriandriseemneid
4 rohelise kardemonikupra seemned
2.75 dl kana- puljongit
2 x 400 g purk kookospiima
1 kimp värsket basiilikut
Serveerimiseks:keedetud Basmati riisi
Kuumuta sügav praepann tuliseks. Lisa õli, seejärel tükeldatud kana. Prae kanatükid ümberringi kuldseks. Tõsta kanatükid kõrvale.
Lisa hakitud sibul ja prae umbes viis minutit tasasel tulel. Nüüd lisa hakitud küüslauk, 1 tšillikaun ja hakitud tomat, prae veel umbes 5 minutit.
Samal ajal pane kollajuur, vürtsköömned, koriandriseemned ja kardemoniseemned uhmrisse ja tambi peeneks. Lisa peenestatud vürtsid sibula-tomatisegule. Lisa laimimahl.
Pane kanatükid uuesti pannile, lisa kanapuljong ja kookospiim ja kuumuta keemiseni. Kuumuta umbes 20 minutit, kuni kana on küpsenud.
Lisa ülejäänud tšilli ja basiilik uhmrisse, tambi pastaks. Lisa kanahautisele, maitsesta roog.
Serveeri kuumalt koos riisiga.
Foto on Vernanda toidublogist ja Vernanda lahkel loal :)
Sansibar on Ida-Aafrikas asuva Tansaania koosseisu kuuluv tuntud saarestik India ookeanis.
Kana Sansibari moodi
Briti koka Paul Merretti retsept terve kana valmistamiseks. Sobib hästi basmatiriisi kõrvale.