8-10 lasanjeplaati
Tuunikalakaste:1 sibul
1 sl õli
1 sl kalapuljongikontsentraati (nn fondi)
2 x 400 g purki konservitud purustatud tomateid
1 sl punet
0.25 tl purustatud musta pipart
2 x 200 g purki tuunikalakonservi (tükke, mitte purustatud!)
1 dl hakitud värsket tilli
Valge kaste:75 g võid
75 g nisujahu (1.25 dl)
1 l piima
1 tl soola
150 g riivitud juustu
Määri ahjuvorm.
Koori ja haki sibul, prae õlis peaaegu klaasjaks. Lisa hakitud küüslauk ja prae veel paar minutit. Lisa nõrutatud tomatikonservid, kalapuljongikontsentraat, pune ja pipar. Lase 20 minutit haududa.
Lisa tuunikala ja till, kuumuta läbi.
Piimakastme jaoks sulata potis või, lisa jahu. Kuumuta tasasel tulel paar minutit, siis lisa vähehaaval ja hoolega segades juurde piim. Keeda kastet paar minutit. Maitsesta soolaga, sega juurde pool riivitud juustust.
Lao lasanje vormi - esmalt pane vormi põhjale tuunikalakastet, siis piimakastet ja lasanjeplaate. Korda. Kõige peale jäta piimakaste, millele puista ülejäänud riivjuust.
Küpseta 175-kraadise ahju keskosas umbes 45 minutit.
Lase enne serveerimist vormis veidi taheneda.
Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Ruokamaailma.
Väga hea, aga pisut rasvane.
Tõesti väga maitsev! Kasutasin ühe konservi nõrutatud (nüüd vaatan, et retsept seda tegelikult ei nõudnudki?!) tuunikalatükke vees ja teise õlis. Jäi mõnusalt kreemine ja üldse mitte liiga rasvane. :)
Päris hea. Vahelduseks tavalisele lasagnele. Minul ei läinud ära kogu 1 l piima, oleks nagu liiga vedel kaste tulnud. Panin ka 1 õli ja 1 veega tuunikalakonservi - tundus paras. Soovitan!
Tegin lasanjet. Muutsin järgmiselt retsepti: - kasutasin suurt plaati, millele mahtus 6 lehte korraga. Panin 4 kihti. - 3sibulat, 3 küüslauku, 3x400g purustatud tomateid, puljongit ei lisanud, punet ei olnud, lisasin veidi aedube (eelnevalt keedetud), lõhetükid 600-700g Kaste: - lisasin muskaatpähklit - 150g võid - 1klaas jahu (ca 2dl) - veidi rohkem kui 1L piima Garneering: - värske salati mix, millele veidi peale sidrunimahla - kirsstomatid Olen teinud väg palju lasanjet, kuid see osutus pere lemmikuks. Portsust jätkub 5 inimesele kaheks söögikorraks.
kas jahu saaks millegiga asendada ka või välja jätta?
Tuunikalalasanje
Lisaks tomati-hakklihakastmele võib lasanjeplaate kihistada ka tuunikalakastmega.