Kodujuustuomlett päikesekuivatatud tomatitega

Itaaliapärasele omletile annavad maitset päikesekuivatatud tomatid ja Parmesani juust. Eriti koheva tulemuse saamiseks küpseta omlett ahjus.

Vahendid küpsetamiseks ning laua katmiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 sl võid

6 muna

200 g kodujuustu

1 dl vett

8 päikesekuivatatud tomatit

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

200 g tavalisi või kirsstomateid

25 g parmesani

hakitud murulauku

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 kraadini.

Klopi munad lahti ning lisa kodujuust, vesi, hakitud tomatid, sool ja must pipar. 

Sulata pannil või, vala segu pannile. Küpseta ahjus või pliidil kaanega kaetud pannil 10 minutit.

Serveeri kohe koos poolitatud kirsstomatite, juustulaastude ja hakitud murulauguga.

Retsept on 100 rooga sarja raamatust "Kohupiima- ja kodujuusturaamat". Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Uduvihm
postitatud 20.01.2012 23:00

Omlett oli mõnus ja mahlakas - hea hommikusöök.

Pille
postitatud 28.03.2016 10:13

Uduvihm on pildi ka saatnud:

Qsti
postitatud 26.03.2016 19:37

Väga mõnus, lihtne ja kiire söök.

Kaare
postitatud 15.05.2016 11:44

Tegin ahjus. Maitsev hommikusöök.

Kadri Kollist
postitatud 08.08.2016 18:20

Tegin täna hommikul, väga hea tuli. Küll pool portsu ja pannil!

Krista Nõmm
postitatud 09.08.2016 22:35

Hea idee hommikusöögiks :-)

Juula
postitatud 31.07.2017 20:26

Milleks vesi? Pole omletile kunagi vett juurde seganud.

Pille
postitatud 01.08.2017 08:30

Juula, puhas köögifüüsika! Kui munamass kuumale pannile panna, siis vesi tahab kohe aurustuda ja annab tulemuseks palju kohevama ja õhulisema omleti. Rusikareegel on 1 sl vett 1 muna kohta.

AndresR
postitatud 01.03.2020 11:01

Hea retsept. Kasutasin 4 muna ja 30% vähem vett (me kahekesi) ja poole küpsetamise ajal lisasin peale veel riivitud parmesani ja sinihallitusjuustu.