2 sl võid
6 muna
200 g kodujuustu
1 dl vett
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:200 g tavalisi või kirsstomateid
25 g parmesani
hakitud murulauku
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Klopi munad lahti ning lisa kodujuust, vesi, hakitud tomatid, sool ja must pipar.
Sulata pannil või, vala segu pannile. Küpseta ahjus või pliidil kaanega kaetud pannil 10 minutit.
Serveeri kohe koos poolitatud kirsstomatite, juustulaastude ja hakitud murulauguga.
Retsept on 100 rooga sarja raamatust "Kohupiima- ja kodujuusturaamat". Pildi tegi Kaare.
Omlett oli mõnus ja mahlakas - hea hommikusöök.
Väga mõnus, lihtne ja kiire söök.
Tegin ahjus. Maitsev hommikusöök.
Tegin täna hommikul, väga hea tuli. Küll pool portsu ja pannil!
Hea idee hommikusöögiks :-)
Milleks vesi? Pole omletile kunagi vett juurde seganud.
Juula, puhas köögifüüsika! Kui munamass kuumale pannile panna, siis vesi tahab kohe aurustuda ja annab tulemuseks palju kohevama ja õhulisema omleti. Rusikareegel on 1 sl vett 1 muna kohta.
Hea retsept. Kasutasin 4 muna ja 30% vähem vett (me kahekesi) ja poole küpsetamise ajal lisasin peale veel riivitud parmesani ja sinihallitusjuustu.
Kodujuustuomlett päikesekuivatatud tomatitega
Itaaliapärasele omletile annavad maitset päikesekuivatatud tomatid ja Parmesani juust. Eriti koheva tulemuse saamiseks küpseta omlett ahjus.
Vahendid küpsetamiseks ning laua katmiseks leiate kauplusest Apelsin.