Sibula-kodujuustupirukas

Maitsev plaadipirukas, mis meeldib ka neile, kes muidu sibulat ei söö.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

250 g võid

250 g kodujuustu

4 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

0.5 tl soola

Täidis:

1 sl õli

2 sl võid

3 sibulat

1 tl kuivatatud tüümiani e. aed-liivateed

300 g kodujuustu

200 g riivitud juustu

2 muna

soola ja musta pipart

Valmistamine

Taina valmistamiseks näpi või, kodujuust ja omavahel segatud kuivained ühtlaseks. Keera tainas toidukilesse ja pane 30 minutiks külmkappi tahenema.
Kuumuta ahi 200 kraadini. Suru tainas suure küpsetusplaadi põhjale ja küpseta 5 minutit.

Täidise valmistamiseks kuumuta pannil õli ja või. Lisa viilutatud sibulad ja tüümian ning hauta tasasel tulel 5 minutit. Tõsta tulelt ja sega juurde kodu- ja riivjuust ning munad. Maitsesta soola-pipraga. Kata tainas seguga ja küpseta ahjus veel 20 minutit.

Retsept on 100 rooga sarja raamatust "Kohupiima- ja kodujuusturaamat".
LISA KOMMENTAAR

Katu
postitatud 09.05.2016 23:05

Suure sibulasisaldusega toitudesse suhtusin enne seda suure skepsisega, aga see pirukas on lihtsalt ülimaitsev (eriti soojalt)!