1 väike kõrvits
veidi oliiviõli
100 g võid
1 hakitud sibul
2 hakitud küüslauguküünt
1 hakitud rosmariinioks
1 hakitud salveioks
0.5 tl värskelt riivitud muskaatpähklit
1 sl mett
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:värsket kitsejuustu või ricotta juustu või mascarpone toorjuustu
Lõika kõrvits võrdse suurusega sektoriteks, siis eemalda seemned. Keera sektorid fooliumisse ja küpseta 160-kraadises ahjus umbes 45-60 minutit, kuni kõrvits on pehme. Lase jahtuda.
Kuumuta oliiviõli ja või paksupõhjalises potis. Lisa sibul ja prae, kuni sibul on pehme. Lisa küüslauk, rosmariin, salvei ja muskaatpähkel. Kuumuta veel paar minutit.
Uurista lusika abil röstitud kõrvitsa viljaliha koore küljest ära, lisa supipotti. Kasuta vanamoodsat pudrunuia ja tambi kõrvits katki.
Lisa nii palju külma vett, et saaksid paraja konsistentsiga supi. Kuumuta keemiseni. Lisa mesi, sool ja pipar ning hauta 20 minutit. Maitsesta vajadusel uuesti.
Serveerimisel lisa igale supiportsule veidi kitsejuustu või mascarponet või ricotta juustu. Pildi tegi ÜLLEKAS.
Mõnus kollane supp. Purustasin küll saumikseriga, sest pudrunuia meie kodus veel ei ole. Mees võttis ka juurde :) Kitsejuust sobib siia juurde oivaliselt, samas praetud peekoniga ka hea.
Röstitud kõrvitsa supp
Anthony Demetre retsept. Autor ise eelistab tumedavärvilist ja magusamaitselist Ironback muskaatkõrvitsat.