Väikesed juustupopikud

Seest õõnsaks kerkinud väikesed juustumaitselised "sufleed" (ingl. k. popovers), mida on imelihtne valmistada. Maitsevad kõige paremini ahjusoojalt.

Kasuta 24-auguga metallist minimuffinivormi.

Kogus
24 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2.5 dl täisrasvast piima

2 suurt muna

150 g nisujahu (2.5 dl)

1 sl sulatatud võid

0.5 tl soola

näpuotsaga musta pipart

5 sl jämedalt riivitud Provolone juustu või muud tugevamaitselist juustu

2 sl riivitud parmesani

2 sl hakitud värsket murulauku või tilli

Valmistamine

Klopi kausis piim, munad, jahu, 1 sl sulatatud võid, sool ja pipar ühtlaseks. Sega juurde riivitud juustud ning hakitud maitseroheline. Lase tainal tund aega jahedas paisuda. (Taina võib eelmisel päeval valmis segada ja külmkapis hoida).

Kuumuta ahi 220°C. Määri minimuffinivormi augud võiga, aseta metallrest ülemisele siinile umbes 2-3 minutiks kuumenema.

Sega tainas ettevaatlikult läbi, siis jaota kiiresti eelkuumutatud muffinivormidesse (need peaks olema umbes 2/3 ulatuses täidetud). Küpseta 220-kraadises ahjus umbes 18-20 minutit, kuni popikud on kerkinud ja pealt kuldpruunid.

Serveeri kohe!

Retsept on mugandatud USA ajakirjast The Gourmet (September 2009, Mini Provolone popovers)

LISA KOMMENTAAR

Evali Mülts
postitatud 18.10.2010 20:35

väga head said - just võtsin ahjust välja - arvan, et need on tulevikuski mul menüüs. PS! järgmine kord proovin ka singitükikestega - kindlasti nämm:)

Kätrin
postitatud 25.10.2010 10:09

See on üks neist retseptidest, mida nähes teadsin kohe, et pean seda proovima ka ise võimalikult kiiresti järele teha. Juba nimi oli mõnusalt omapärane. Valmistamine lihtsamast-lihtsam, suflee keerukusest pole juttugi. Kasutasin 12auguga tavasuuruses muhvinipanni.

Maris
postitatud 08.04.2011 12:43

Tere! Ehk oskate öelda milles võib olla asi,et minu kohrud ei kerkinud absoluutselt??Tegin kahel korral ja null mis null...nii õnnetu olen!

Pille @ Nami-Nami
postitatud 08.04.2011 13:23

Maris, ainsa põhjusena suudan mõelda, et Su ahi ei olnud ilmselt piisavalt kuum. Paljud ahjud valetavad - proovi muretseda endale kontrolltermomeeter, et saaksid vaadata, et ahjus on tõesti 220 C. Ahju ust ei tohi ka küpsetamise ajal avada - oota seni, kuni kohrud on kenasti kerkinud ja pealt kuldsed.

Liisi
postitatud 23.03.2014 10:49

Väga mõnusad ampsud. Kasutasin küll ainult tavalist riivjuustu, kuid sellegipoolest said maitsvad. Peale määrisime Merevaiku.

annalyysa
postitatud 29.03.2014 15:23

Sai täna tehtud ja tulid üli head!!Ainult poleks pidanud paberist muffini vorme lisaks kasutama,nüüd vilets koorida,aga söömis mõnu selle eest suurem:)

Anneli L @ FB
postitatud 01.04.2014 19:12

tegin täna neid juustuga ja said üle ootuste head ning lisaks veel lihtne teha,super!

tuule
postitatud 07.06.2015 16:12

Kindlasti tuleb muffinivormi ahjus ette soojendada, korra unustasin ja kohe oli asi mokas ka

tuule
postitatud 07.06.2015 16:12

Kindlasti tuleb muffinivormi ahjus ette soojendada, korra unustasin ja kohe oli asi mokas ka

Anneli L @ FB
postitatud 07.06.2015 21:13

Korra tehtud,ülihead :)

Anne-Marie K-N @ FB
postitatud 07.06.2015 21:15

Järgi proovitud, heaks kiidetud! Parmesaniga väga hea!

Vizma B @ FB
postitatud 07.06.2015 21:15

jälle vaja katsetada

kaz
postitatud 21.11.2015 18:33

Ei tea kas silikoonvormiga annab ka teha? Sellega ei anna eelkuumutamine ilmselt efekti(?)

Pille
posted on 21.11.2015 19:31

Kaz - ikka annab, aga jah, eelkuumutada pole vaja ja temperatuuri ning aja pead ka ise paika timmima. Pigem kuumemasse ahju siis panema.

Tiina
postitatud 05.06.2016 11:36

Kas oskab keegi öelda, kas/kuidas need popikud gluteenivaba jahuga välja tulevad? Tänud ette