2.5 dl täisrasvast piima
2 suurt muna
150 g nisujahu (2.5 dl)
1 sl sulatatud võid
0.5 tl soola
näpuotsaga musta pipart
5 sl jämedalt riivitud Provolone juustu või muud tugevamaitselist juustu
2 sl riivitud parmesani
Klopi kausis piim, munad, jahu, 1 sl sulatatud võid, sool ja pipar ühtlaseks. Sega juurde riivitud juustud ning hakitud maitseroheline. Lase tainal tund aega jahedas paisuda. (Taina võib eelmisel päeval valmis segada ja külmkapis hoida).
Kuumuta ahi 220°C. Määri minimuffinivormi augud võiga, aseta metallrest ülemisele siinile umbes 2-3 minutiks kuumenema.
Sega tainas ettevaatlikult läbi, siis jaota kiiresti eelkuumutatud muffinivormidesse (need peaks olema umbes 2/3 ulatuses täidetud). Küpseta 220-kraadises ahjus umbes 18-20 minutit, kuni popikud on kerkinud ja pealt kuldpruunid.
Serveeri kohe!
Retsept on mugandatud USA ajakirjast The Gourmet (September 2009, Mini Provolone popovers)
väga head said - just võtsin ahjust välja - arvan, et need on tulevikuski mul menüüs. PS! järgmine kord proovin ka singitükikestega - kindlasti nämm:)
See on üks neist retseptidest, mida nähes teadsin kohe, et pean seda proovima ka ise võimalikult kiiresti järele teha. Juba nimi oli mõnusalt omapärane. Valmistamine lihtsamast-lihtsam, suflee keerukusest pole juttugi. Kasutasin 12auguga tavasuuruses muhvinipanni.
Tere! Ehk oskate öelda milles võib olla asi,et minu kohrud ei kerkinud absoluutselt??Tegin kahel korral ja null mis null...nii õnnetu olen!
Maris, ainsa põhjusena suudan mõelda, et Su ahi ei olnud ilmselt piisavalt kuum. Paljud ahjud valetavad - proovi muretseda endale kontrolltermomeeter, et saaksid vaadata, et ahjus on tõesti 220 C. Ahju ust ei tohi ka küpsetamise ajal avada - oota seni, kuni kohrud on kenasti kerkinud ja pealt kuldsed.
Väga mõnusad ampsud. Kasutasin küll ainult tavalist riivjuustu, kuid sellegipoolest said maitsvad. Peale määrisime Merevaiku.
Sai täna tehtud ja tulid üli head!!Ainult poleks pidanud paberist muffini vorme lisaks kasutama,nüüd vilets koorida,aga söömis mõnu selle eest suurem:)
tegin täna neid juustuga ja said üle ootuste head ning lisaks veel lihtne teha,super!
Kindlasti tuleb muffinivormi ahjus ette soojendada, korra unustasin ja kohe oli asi mokas ka
Kindlasti tuleb muffinivormi ahjus ette soojendada, korra unustasin ja kohe oli asi mokas ka
Korra tehtud,ülihead :)
Järgi proovitud, heaks kiidetud! Parmesaniga väga hea!
jälle vaja katsetada
Ei tea kas silikoonvormiga annab ka teha? Sellega ei anna eelkuumutamine ilmselt efekti(?)
Kaz - ikka annab, aga jah, eelkuumutada pole vaja ja temperatuuri ning aja pead ka ise paika timmima. Pigem kuumemasse ahju siis panema.
Kas oskab keegi öelda, kas/kuidas need popikud gluteenivaba jahuga välja tulevad? Tänud ette
Ei tea täna teen
Väikesed juustupopikud
Seest õõnsaks kerkinud väikesed juustumaitselised "sufleed" (ingl. k. popovers), mida on imelihtne valmistada. Maitsevad kõige paremini ahjusoojalt.
Kasuta 24-auguga metallist minimuffinivormi.