Vene kala-hapukurgisupp kalija

Ühepajatoitu meenutav paks supp vana vene köögist on rassolniku eelkäija.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Puljong:

400 g kala supikogu

100 g porgandit, sibulat ja pastinaaki

2 l vett

Supi jaoks:

400 g lõhefileed

100 g hapukurki

1 dl hapukurgileent (v.k. rassol)

60 g sibulat

60 g porrut

60 g juurpeterselli

60 g porgandit

200 g kooritud kartulit

vajadusel sidrunimahla

safranit

1 tl värsket või 0.25 tl kuivatatud estragoni

loorberilehte

tilli

Valmistamine

Esmalt valmista kalapuljong. Selleks pane kalakondid külma vette ja aja keema. Koori pinnale tekkinud vaht.

Siis lisa juurde tükeldatud köögiviljad. Keeda 15 minutit nõrgal tulel, siis lase 10 minutit settida ja kurna puljong läbi sõela.

Samal ajal lase kurgisoolvesi keema ja lisa sinna tükeldatud hapukurgid Keeda 10-15 minutit, tõsta tulelt.

Lõika tükkideks ülejäänud köögiviljad.

Supi valmistamiseks kalla kalapuljong puhtasse potti. Lisa porgand, porru, petersellijuur ja sibul ja lase supp keema. Seejärel lisa kartul, safran, estragon, loorberileht ja till. Lase keema tõusta ja keeda, kuni köögiviljad on peaaegu pehmed.

Siis lisa kala ja keedetud hapukurgid.

Maitsesta supp, vajadusel lisa sidrunimahla.

Serveeri hapukoore ja värskete pirukatega.

Loe veel:

Tallinna Teeninduskooli kokakursuselt saadud retsept (kursus "Rahvusköökide päevad", sügis 2010, õpetaja Maria Tupits).

LISA KOMMENTAAR