Pese kinoa hoolikalt külma vee all. Pane keskmise suurusega potti, lisa 5 dl vett ja 0.5 tl soola. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja keeda tasasel tulel kaane all umbes 20 minutit.
Keedetud kinoa tõsta suurde kaussi ja lase jahtuda.
Sega samal ajal väiksemas kausis hakitud sibul, noaotsatäis soola ja vesi. Jäta sibul ligunema.
Valmista ette ülejäänud ained - haki küüslauk, poolita kirsstomatid, lõika kurk pikuti neljaks ja seejärel viiludeks, haki petersell ning murenda fetajuust kuubikuteks.
Sega kinoa hulka, lisa ka nõrutatud sibulad. Maitsesta sidrunimahlaga ning sega hoolega, ent ettevaatlikult läbi. Vajadusel maitsesta veel soola või sidrunimahlaga.
Retsept on The Way the Cookie Crumbles toidublogist.
Kinoasalat rohke rohelisega
Taboulleh'i põhimõttel valmistatud lihtne kinoasalat rohke peterselliga.