Rannakarbid chorizo-vorstiga

Mereandide ja chorizo kooslus - mejillones con chorizo - on Ibeeria poolsaarel üsna levinud. Proovi näiteks Saku naturaalset kuiva siidrit "Pilvine õun".

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 kg rannakarpe

3 sl oliiviõli

1 suur sibul

200 g chorizo vorsti

2 küüslauguküünt

5 dl kuiva valget veini või kuiva siidrit

3 sl hakitud värsket peterselli + veel kaunistamiseks

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pese rannakarbid jooksva külma vee all harjaga hoolega puhtaks. Katkised karbid viska minema, samuti need, mis kergelt koputades ei sulgu.

Haki sibul peeneks. Eemalda chorizo-vorstilt kest ja haki vorst. Haki küüslauk peeneks. Haki petersell. 

Kuumuta oliiviõli suures potis. Lisa hakitud sibul ja hauta 2-3 minutit, kuni sibul on kergelt kuldne. Lisa tükeldatud chorizo ja kuumuta veel 2 minutit. Lisa hakitud küüslauk ja prae veel paar minutit.

Lisa rannakarbid, vala peale vein või siider. Maitsesta soola ja pipraga. Kata pott kaanega, kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning hauta keskmisel tulel umbes 5 minutit, kuni rannakarbid on avanenud.

Eemalda üksikud mitteavanenud karbid ja viska minema. Sega juurde hakitud petersell, jaota rannakarbid sügavatesse taldrikutesse.

Kaunista peterselliokstega ja serveeri.

VEINISOOVITUS: mõni värske ja noor rosado, nt Navarra või Rioja veinipiirkondadest.

Retsept on mugandatud Briti ajakirjast Delicious (Mussels with chorizo), veidi mugandatud.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 05.04.2014 15:21

Kristjan ehk mu meespool ütles, et kohe silmatorkavalt hea. Rannakarbid olid ostetud PepeKala OÜ käest, tegemist oli värskete sinimerekarpidega (Premium Limfjord/Vilsund Blue Fresh). Veiniks oli sakslaste Gerhard Haucki veinimaja Grauer Burgunder (Trocken, 2011). Vorstiks Caula Chorizo Extra (maaletoojaks Selver).

Pille
postitatud 07.03.2015 22:14

Tegime taas, sel korral Saku uue kuiva siidriga. Oli endiselt väga mõnus - kiitsid nii sõbrad kui ka lapsed. 2 kg karpide kohta võtsin ühe pudelitäie Pilvist õuna, jagus küll.

Hexy
postitatud 03.01.2017 00:17

Väga maitsev!