400 g külmutatud rohelisi aedube (Härmavili) või 500 g värskeid rohelisi ube
2 suurt (punast) sibulat
2-3 sl oliiviõli
400 g purustatud tomatit
3-4 dl vett
1-2 tl kuivatatud punet
soola ja musta pipart
hakitud siledalehist peterselli
Serveerimiseks:Kui kasutad värskeid ube, siis puhasta oad ja vajadusel lõika pooleks. Keeda soolaga maitsestatud vees 5 minutit, keeduvesi kalla minema. (Külmutatud oad võta lihtsalt paki seest välja).
Haki sibulad. Kuumuta potis õli, lisa hakitud sibulad ja prae tasasel tulel 5 minutit, kuni sibulad hakkavad klaasjaks muutuma. Ära pruunista!
Lisa tomatikonserv, nõrutatud oad ja niipalju vett, et oad oleksid kaetud (umbes 3-4 dl). Maitsesta soola, pipra ja kuivatatud punega. Hauta keskmisel tulel umbes 20-25 minutit, kuni oad on pehmed ja tomatikaste paksenenud.
Enne serveerimist lisa roale ohtralt hakitud värsket peterselli ja murenda peale fetajuustu.
Serveeri kreeka oapada kas kuumalt, soojalt või külmalt. Kõrvale sobib värske nisuleib, joogiks vesi, õlu või valge vein.
Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2015. a. septembrinumbris.
Kreeka oapada (roheliste aedubadega)
Maitsev vegetaarroog, mida võib suvel teha värsketest ubadest, muul ajal soovitame Härmavili külmutatud aeduba.