Tšanahhi ehk gruusia lambalihahautis

Gruusia lambalihahautis aedviljadega sisaldab sibulat, kartulit, tomatit, aedube ja baklažaani e. pommut. Tšanahhi serveeritakse Gruusias samas nõus, milles ta valmistati.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g lambaliha

750 g kartulit

200 g tomatit

300 g pommut e. baklažaani

200 g rohelisi aedube

1 sibul

peterselli

soola ja musta pipart

4 dl vett

Valmistamine

Pese lambaliha ja lõika väiksemateks tükkideks, arvestades 2-3 tükki portsjoni kohta.
Pane lihatükid 2-3-liitrisesse potti.
Lisa hakitud sibul, kooritud ja tükeldatud kartulid, poolitatud tomatid, kuubikuteks lõigatud baklažaanid, tükeldatud aedoakaunad.
Maitseks lisa hakitud peterselli, soola ja pipart.
Vala juurde vesi.
Kata pott kaanega ja hauta 1,5-2 tundi praeahjus.

Retsept on raamatust "Raamat maitsvast ja tervislikust toidust" 1955. Juuresoleva foto saatis kasutaja NETCAT.

LISA KOMMENTAAR

Netcat
postitatud 06.03.2009 09:47

Lühidalt, meenutab ratatouillet, ainult et lihaga ja kartulitega ja ilma paprikata... Üldiselt, mina jään ratatouille juurde. Kahetunnine hautamine ahjus ei tulnud õrnematele komponentidele sugugi kasuks, ka ei meeldi mulle see maitse, mis tuleb petersellist, kui see nii kaua haudub.

Perekooli Kägu
postitatud 30.06.2017 12:48

Jamps.