Panniseljanka ehk kalavorm kapsa ja kurgiga

Panniseljankat võib valmistada nt hõbeheigist, meriahvenast või tursafileest.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g kalafileed -

näiteks turska või meriahvenat või hõbeheiki

70 g taimeõli või margariini

3 hapukurki

1 sibulat

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

1 loorberileht

soola ja musta pipart

1 kg toorest kapsast (ehk 600 g hautatud värsket kapsast)

riivitud juustu või riivsaia

võid

Kaunistuseks:

viilutatud sidrunit

värsket peterselli

soovi korral oliive

Valmistamine

Lõika kalafilee tükkideks ja pane võitatud hautamisnõusse. Koori kurgid, eemalda seemned, lõika ribadeks. Hauta sibul rasvas.
Pane kalatükkidele tükeldatud kurgid, hautatud sibul, natuke rasva ja kalaleent ning hauta kaane all pehmeks.
Lisa tomatipasta ja vürtsid, kuumuta mõni minut. Kala ja kastet tuleb maitsestada tugevalt, et toit oleks pikantne.
Kapsad hautatakse eraldi.
Pane suuremasse vormi või ahjupannile kiht kapsaid, siis kala koos kastmega ja jälle kiht kapsaid. Peale puista riivitud juustu või riivsaia ja võitükikesi. Küpseta keskmise kuumusega praeahjus helepruuniks.
Lauale andmisel kaunista sidrunilõikude, petersellilehtede ja soovi korral oliividega.

Retsept on Salme Masso (koost.) raamatust "Kokaraamat" 1984

LISA KOMMENTAAR