Lõika kalafilee tükkideks ja pane võitatud hautamisnõusse. Koori kurgid, eemalda seemned, lõika ribadeks. Hauta sibul rasvas.
Pane kalatükkidele tükeldatud kurgid, hautatud sibul, natuke rasva ja kalaleent ning hauta kaane all pehmeks.
Lisa tomatipasta ja vürtsid, kuumuta mõni minut. Kala ja kastet tuleb maitsestada tugevalt, et toit oleks pikantne.
Kapsad hautatakse eraldi.
Pane suuremasse vormi või ahjupannile kiht kapsaid, siis kala koos kastmega ja jälle kiht kapsaid. Peale puista riivitud juustu või riivsaia ja võitükikesi. Küpseta keskmise kuumusega praeahjus helepruuniks.
Lauale andmisel kaunista sidrunilõikude, petersellilehtede ja soovi korral oliividega.
Retsept on Salme Masso (koost.) raamatust "Kokaraamat" 1984
Panniseljanka ehk kalavorm kapsa ja kurgiga
Panniseljankat võib valmistada nt hõbeheigist, meriahvenast või tursafileest.