Jahimehesalat

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

250 g õli

1 kg porgandeid

1 kg valget peakapsast

1 kg sibulat

1 kg kurki

1 kg punast või valget paprikat

3 kg tomateid

100 ml 30% äädikat

200 g suhkrut

100 g jämedat soola

10-15 tera musta pipart

10 tera vürtspipart

5 loorberilehte

60 g ehk 2-3 sl sinepiseemneid

4-5 tervet tšillikauna soovi korral

Valmistamine

Tükelda köögiviljad meelepärasteks tükkideks.

Pane suure poti põhja õli, siis köögiviljad kihiti kindlas järjekorras: porgand, kapsas, sibul, kurk, paprika, tomat.

Kuumuta kõrgel kuumusel keemiseni, aga ÄRA SEGA! Kui keedus on kahanenud ja keeb mulinal, siis alanda kuumust, lisa maitseained ja sega.

Kuumuta madalal kuumusel, kuni kõik köögiviljad on pehmed.

Jaota kuumalt steriliseeritud purkidesse ja kaaneta.

Nipid ja soovitused:

  • Kui kasutad tšillikaunu, siis lisa need potti koos paprikatega.

Loe veel:

Allikas: Heli köök ja aed blogi ja Tõnu Peit @ YouTube (mugandatud). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 22.08.2023 11:27

Lihtne teha ja väga maitsev salat.

Marii T.
postitatud 19.08.2024 07:50

Sai kah jahimehesalatit tehtud: