250 g õli
1 kg porgandeid
1 kg valget peakapsast
1 kg sibulat
1 kg kurki
1 kg punast või valget paprikat
3 kg tomateid
100 ml 30% äädikat
200 g suhkrut
100 g jämedat soola
10-15 tera musta pipart
10 tera vürtspipart
5 loorberilehte
60 g ehk 2-3 sl sinepiseemneid
4-5 tervet tšillikauna soovi korral
Tükelda köögiviljad meelepärasteks tükkideks.
Pane suure poti põhja õli, siis köögiviljad kihiti kindlas järjekorras: porgand, kapsas, sibul, kurk, paprika, tomat.
Kuumuta kõrgel kuumusel keemiseni, aga ÄRA SEGA! Kui keedus on kahanenud ja keeb mulinal, siis alanda kuumust, lisa maitseained ja sega.
Kuumuta madalal kuumusel, kuni kõik köögiviljad on pehmed.
Jaota kuumalt steriliseeritud purkidesse ja kaaneta.
Allikas: Heli köök ja aed blogi ja Tõnu Peit @ YouTube (mugandatud). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Lihtne teha ja väga maitsev salat.
Sai kah jahimehesalatit tehtud:
Jahimehesalat