Kukeseene-kanapada

Kukeseene-kanapada pakub suvel grillroogadele värskendavat vaheldust. Kõrvale paku värskeid kartuleid või riisi.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
40 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3 tervet kanakoiba

1-2 sibulat

2-3 küüslauguküünt

200 g värskeid kukeseeni või muid seeni

2-3 sl õli praadimiseks

400 g purk purustatud tomateid

3 dl kanapuljongit

soola ja musta pipart

suhkrut

värsket basiilikut või koriandrit või murulauku või tilli või peterselli

Valmistamine

Eemalda kanakoibadelt nahk ja tükelda koivad. Koori ja haki sibul(ad) ning küüslauguküüned. Pruunista kanatükid pannil õlis, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta potti ootele.

Prae pannil sibul ja küüslauk klaasjaks, pane samuti potti.

Kuumuta pannil seeni, kuni neist eralduv vedelik on aurustunud. Lisa veidi õli ja pruunista seened, pane potti.

Lisa potti ka tomatikonserv ja kanapuljong ning hauta pool tundi.

Maitsesta soola, pipra ja veidikese suhkruga, rebi hulka maitseroheline.

Retsept on mugandatud Lia Virkuse ja Pille Endeni raamatust "Suvetoidud" (100 rooga, 2010). Pildid tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

kirsike
postitatud 16.12.2010 12:15

Meile maitses. Meie pere arvates on tegu pigem talvise hautisega :) Värske basiiliku asemel maitsestasin peterselli ja basiilikupestoga.

Pille
posted on 15.06.2016 11:27

kirsike saatis sellise foto:

Pellenovelle
postitatud 06.02.2013 15:18

Kiidan heaks. Kapist leitud Itaalia päritolu maitsetu seenekonserv kukeseente asemel rooga ei rikkunud, seened muutusid hoopistükkis söödavaks. ;)

Kristi R @ FB
postitatud 29.08.2013 17:24

See toit viib keele alla :)