3 tervet kanakoiba
1-2 sibulat
2-3 küüslauguküünt
200 g värskeid kukeseeni või muid seeni
2-3 sl õli praadimiseks
400 g purk purustatud tomateid
3 dl kanapuljongit
soola ja musta pipart
värsket basiilikut või koriandrit või murulauku või tilli või peterselli
Eemalda kanakoibadelt nahk ja tükelda koivad. Koori ja haki sibul(ad) ning küüslauguküüned. Pruunista kanatükid pannil õlis, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta potti ootele.
Prae pannil sibul ja küüslauk klaasjaks, pane samuti potti.
Kuumuta pannil seeni, kuni neist eralduv vedelik on aurustunud. Lisa veidi õli ja pruunista seened, pane potti.
Lisa potti ka tomatikonserv ja kanapuljong ning hauta pool tundi.
Maitsesta soola, pipra ja veidikese suhkruga, rebi hulka maitseroheline.
Retsept on mugandatud Lia Virkuse ja Pille Endeni raamatust "Suvetoidud" (100 rooga, 2010). Pildid tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Meile maitses. Meie pere arvates on tegu pigem talvise hautisega :) Värske basiiliku asemel maitsestasin peterselli ja basiilikupestoga.
Kiidan heaks. Kapist leitud Itaalia päritolu maitsetu seenekonserv kukeseente asemel rooga ei rikkunud, seened muutusid hoopistükkis söödavaks. ;)
See toit viib keele alla :)
Kukeseene-kanapada
Kukeseene-kanapada pakub suvel grillroogadele värskendavat vaheldust. Kõrvale paku värskeid kartuleid või riisi.