Puhasta seened, vajadusel tükelda. Koori ja haki sibul. Koori ja tükelda porgandid.
Kuumuta potis seened, kuni neist eraldunud vedelik on aurustunud ja seened veidi pruunistunud. Lisa veidi õli ning hakitud sibul, maitsesta kergelt soola-pipraga ja prae 5-6 minutit. Tõsta seened ja sibul kõrvale (nt väikesesse kaussi ootele).
Lisa potti tükeldatud porgandid ja veidi õli, prae aeg-ajalt segades 5 minutit. Lisa potti puljong ja kuumuta keemiseni. Lisa tükeldatud kartulid, oad ja lillkapsas. Keeda umbes 15 minutit, kuni köögivljad on pehmed.
Pane hulka seene-sibulasegu ja puhastatud herned, keeda koos mõni minut. Puista peale hakitud maitseroheline, timmi maitse parajaks ja serveeri.
Südasuvine kukeseenesupp
Tore vaheldus seenepüreesuppidele.